България

23 март 2019 14:33

Борисов прие оставката на Цачева. Тя: Не съм взела решението под натиск

Цецка Цачева ще излезе в отпуск, докато парламентът не гласува оставката...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Емил Радев става евродепутат от ГЕРБ след отказите на Габриел и Павлова

18 June 2019 21:49

Решението е на Централната избирателна комисия

Дебат по идеята за разследване на "тримата големи" в съдебната власт

14 June 2019 06:22

Правосъдното министерство с дебат за създаването на правила за разследване и търсене на наказателна отговорност от "тримата големи" в съдебната власт - председателите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и главния прокурор. Безпрецедентно заседанието ще може да се следи и в реално време на сайта на ведомството.

Данаил Кирилов подава оставка, ако мониторингът не отпадне до края на тази Еврокомисия

13 June 2019 10:44

Правосъдният министър Данаил Кирилов е казал пред еврокомисаря по правосъдие, потребители и равнопоставеност на половете Вера Йоурова, че ще представи своята оставка, ако не отпадне мониторингът върху правосъдната ни система до края на мандата на тази комисия. Това обяви току-що във ВСС Кирилов в отговор на журналистически въпрос. Кирилов коментира с думите "аз вярвам" въпроса - дали е възможно Механизмът за сътрудничество и проверка да отпадне до края на мандата на комисията "Юнкер". Обещания в тази насока имаше от самия Юнкер, но Вера Йоурова се изказа по-скоро в противоположна посока неотдавна. Йоурова: Имам информация, че София ще спре да дава гражданство срещу инвестиции Кирилов имал "много дълъг и много конструктивен" разговор с еврокомисарката по правосъдието, като каза, че тя - от една страна отчела и големия ни напредък, от друга, казала, че някои от изявленията й били в лично качество. Кирилов заяви още, че имаме подкрепа за измененията в режима на "тримата големи", които й представил. Утре в Министерството на правосъдието предстои обсъждане на режима на промяна на статута на Тримата големи, като едното предложение на Крилов е апелитвен спецпрокурор да може да разследва главния.

Красимир Каракачанов: Не ми се вярва оставката на Цветанов да доведе до някакви сериозни сътресения

01 June 2019 18:48

Не намирам за нормално когато някой си изгражда кампанията върху това да плюе другите и най-злостно да плюе коалиционния си партньор, коментира той поведението на "Атака"

Тома Биков за оставката на Цветан Цветанов: Показахме последователност

31 May 2019 21:10

Осъзнахме, че промяната предстои да се случи още преди няколко месеца. Нашето виждане беше, че това е процес, който нито ще приключи с изборите, сега се изпълнява, защото сме наясно, че получихме доверие в аванс, то трябва да бъде оправдано и надградено. Това коментира в студиото на "Панорама" Тома Биков от ГЕРБ.

Арестуваният кмет Ралев обитавал скъпо жилище със специален асансьор?

31 May 2019 20:18

Проверка на "По света и у нас" показва, че районният кмет Ральо Ралев живее в луксозна сграда в апартамент с голяма квадратура. Според живеещи там, със специален чип само той можел да се качва до 7-я етаж, където е апартаментът. От декларацията му, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно ,че Ралев разчита само на заплата. В нея не са открити несъответствия от проверяващия орган. В документа е посочено, че Ралев има кредит от 58 000 лв за изплащането на имот - апартамент от 73 квадрата и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила - "Ягуар", закупен през 2015 г. и "Фолксваген" от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

Борисов: Нямаше трети вариант в разговора с Цветанов

31 May 2019 20:02

След заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща с всички 28 областни управители на партията, лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обяви, че партията му може да остане с двама зам.-председатели след оставката на Цветан Цветанов. Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ, а работата на Цветанов ще поеме изпълнителната комисия на партията, обясни Борисов. Ирина Цонева по темата.

Бойко Борисов: Победата на евроизборите е категорична

31 May 2019 12:09

Анализът за тези избори е, че победата е категорична и с оставките в БСП това беше потвърдено. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Той коментира и оставката на втория човек в партията Цветан Цветанов, както и предстоящите промени в ГЕРБ.

Реакции в парламента след оставката на Цветанов

30 May 2019 12:03

Новината за оставката на Цветан Цветанов беше потвърдена от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, но тя отказа повече подробности. Патриотите научиха новината от медиите, от БСП показаха пълно задоволство от този факт, от ДПС отказаха да коментират оставката - смятат, че това е работа на ГЕРБ. ВОЛЯ също не взеха отношение.Ето и първите коментари по водещата политическа новина от деня:

Борисов: Започваме чистки в ГЕРБ в Плевен и Добрич

28 May 2019 18:53

Започват чистки в ГЕРБ в Плевен и Добрич. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в Брюксел, след като коментира резултатите от евровота. А те "са страхотни, изпреварили сме всички, много неща станаха ясни", каза министър-председателят. "Във възрастта 30-50 години сме първи, сред работещите и младите, висшистите, интелигенцията... Губим от БСП при над 60-годишните. И нискоинтелигентните - с основно образование", обобщи той. И се пошегува, че след 13 юни (когато навършва 60) може и той да отиде в столетницата. "Изпреварих ги с много дължини всичките победители. Защото всички се изкараха победители", добави той.  Борисов разкритикува и извода на БСП, че единствена е увеличила броя си евродепутати от миналия вот: "Не сте нарасли - системата, математиката ви ги дава!" И изтъкна, че най-много преференции са получили не кандидатите на "Демократична България", както бил чул по медиите, а Мария (Неделчева) Габриел от ГЕРБ. "Писна ми да слушам политолози какво знаят за това какво мисля аз", отбеляза той. "Нека изчакаме още малко, вижда се, че няма как социологическите агенции да са засичали 0,1% и 0,3% или 1% (разлика с БСП), а 7!%. Видя се къде са отишли парите за медии, кой е платил най-много за социолози, политолози." Премиерът добави, че най-важното е как са видяли изборите в Брюксел - "Аз, ГЕРБ сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой". Борисов уточни, че още не е взето решение за председател на Еврокомисията. Очаквайте подробности.