Образование и семейство

23 март 2019 22:42

Състезание по правопис "Спелинг Бий" във Варна

Във Варна се проведе регионалното състезание по правопис на английски език "Спелинг Бий". То е част от Националното състезание, започнато от доброволци от Корпуса на мира през 2011г. И тази година учениците мериха сили в градовете София, Пловдив, Вар...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пловдивски ученик спечели състезанието за програмиране "Софтуниада"

19 May 2019 15:44

Пловдивски ученик - най-добър в софтуерното програмиране. Единадесетокласникът от Английската гимназия в града Мартин Младенов спечели първо място в състезанието „Софтуниада 2019", което се проведе в София. Младежът пребори над 300 участници във възрастова категория над 16 години от цялата страна. Наградата за победителя е едноседмично пътуване до Силициевата долина в Сан Франциско.

Български ученици с престижно класиране на олимпиадата по природни науки

13 May 2019 12:27

Три сребърни и три бронзови медала спечелиха участниците ни

Национално състезание провери грамотността на 3600 ученици

11 May 2019 12:05

Национално състезание провери грамотността на 3 600 ученици от пети и шести клас. Надпреварата е с надслов "Пазим езика си" и е организирана от сдружение "Живата вода на България", чийто председател е съпругата на президента Десислава Радева. До финала стигнаха 14 участници.

Ясни са финалистите на състезанието по правопис „Пазим езика си“

10 May 2019 11:07

Деца от различни краища на страната се класираха за втория тур на националното състезанието по правопис „Пазим езика си“ за V и за VI клас, който се проведе на 20 април. На финала на надпреварата, организирана от гражданското сдружение „Живата вода на България“ с председател г-жа Десислава Радева, ще се съревновават 14 ученици – по 7 във всяка възрастова група. Те са показали най-добри резултати сред  4500-те регистрирани участници и са от градовете Пазарджик, Харманли, Горна Оряховица, Перник, Хасково, Мездра, Петрич, София, Шумен, Куклен и Велико Търново. Състезанието по правопис „Пазим езика си“ става национално Класирането може да видите ТУК! Заключителният кръг ще се проведе на 11 май от 09:00 часа в театралната зала „Алма Алтер“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Знанията на децата ще бъдат проверени от експертно жури пред родители, учители и гости. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“. Нейни членове са проф. Татяна Ангелова, също от СУ „Св. Климент Охридски“, и учителите по български език и литература Рени Стоичкова, Десислава Нейкова и Цеца Петрова. По традиция състезателите ще се изправят пред две задачи. В първата ще трябва да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово подреждане на изречения в текст. 4500 деца пожелаха да участват в състезанието „Пазим езика си“, организирано от Десислава Радева Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови групи ще си тръгнат със специални награди.

Президентът награди младежи, постигнали златно и сребърно ниво в наградата на херцога на Единбург

08 May 2019 16:51

Заедно с британския посланик Ема Хопкинс той връчи значки и сертификати на 45 български ученици, които през последните две години са преминали през програмата и са развили ключови житейски и лидерски умения

Изложба "Българските азбуки" е подредена в градината пред Народния театър

02 May 2019 18:18

Изложба "Българските азбуки" показа Институтът за български език на Българската академия на науките. От днес до 13 май експозицията ще се намира в градската градина пред Народния театър "Иван Вазов".

Първи златен медал за български ученик на Менделеевата олимпиада в Русия

28 April 2019 20:45

Още две отличия за наши младежи в състезание по математика

Правителството прие Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби

24 April 2019 13:24

Министерският съвет прие Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2019 година.

4500 деца пожелаха да участват в състезанието "Пазим езика си"

22 April 2019 12:53

Вторият тур на надпреварата ще се проведе на 11 май в СУ "Св. Климент Охридски"

Завърши ученическото състезание Spelling Bee в България

21 April 2019 21:23

Днес беше финалът на ученическото състезание Spelling Bee в България - традиционна американска надпревара, в която участниците произнасят буква по буква различни думи на английски език. За девета поредна година финалът у нас беше оспорван, но все пак едно момиче завоюва първото място.