Регионални

26 март 2019 12:00

В Монтана дискутираха проблемите в образованието

В дискусионния форум се включиха заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, Председателя на комисията по образование и наука и народен представител Милена Дамянова, народните представители от Монтана Дилян Димитров и Ирена Димов...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кола се вряза в бензиностанция в Монтана (ВИДЕО)

18 July 2019 17:45

При катастрофата е ударен паркиран наблизо автомобил. Шофьорът не е употребил алкохол

Община Монтана осигури ново оборудване за многопрофилната болница

18 July 2019 10:30

Операционна маса от ново поколение, болнични легла, пациентски монитори и видеоларингоскоп са част от оборудването, закупено за многопрофилната болница по активно лечение в Монтана със средства от общинския бюджет. Кметът Златко Живков, председателят на общинския съвет Иво Иванов и общински съветници, заедно с журналисти разгледаха новите уреди в присъствието на изпълнителния директор на търговското дружество д-р Тодор Тодоров, хирурзи и анестезиолози, съобщават от общинската пресслужба.

Над 19 000 клиенти са обслужени за първото полугодие в НАП - Монтана

16 July 2019 12:40

Малко над 19 000 данъкоплатци и осигурители са обслужени в офиса на НАП в Монтана през първото полугодие. 6140 са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 5350 заради въпроси, свързани със здравния статус.

Сградата на закритата казарма в Монтана се руши

14 July 2019 13:00

Закритата отдавна казарма в Монтана се руши, съобщават от общината. От покрива падат керемиди и дървении, поради което се е наложило спасители от службата за пожарна безопасност и защита на населението да обезопасяват мястото около сградата. Тя има голям двор, но той на места се преминава безпрепятствено. Възможно е хора, които се намират около сградата, да пострадат, обясняват от общината.

Пуснаха свободен безжичен достъп до Интернет в центъра на Монтана

12 July 2019 15:20

Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп до интернет в централната част на града, съобщават от пресцентъра на Общината. Мрежата е изградена от телеком по проект на общината Монтана, финансиран с 15 хиляди евро по европейската инициатива Free Wi-Fi for Europeans. В нея са включени 113 общини от България.

Кабинетът предостави 12,5 млн. лв допълнително за Фонд "Научни изследвания"

10 July 2019 21:17

Правителството предостави 12,5 млн. лева допълнителни средства за Фонд "Научни изследвания". С тях през настоящата година чрез конкурси ще се финансират научни проекти. Наесен учебници по история за 10-ти клас ще има, увери просветният министър Красимир Вълчев, поне три от петте подготвени учебника могат да се утвърдят.

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов

10 July 2019 12:00

Язовир "Чернила" край Монтана отваря врати за спортен риболов на от 13-ти юли. Водоема се зарибява всяка седмица с шаран, есетра, толстолоб, лин, бял амур, сом и бяла риба.

Започва ремонтът на пътя Боровци - Монтана

10 July 2019 09:20

Още преди края на юли ще започне ремонтът на пътя Боровци – Монтана. Обществената поръчка за избор на фирмата изпълнител вече е приключила. Предстои АПИ да сключи договор със строителя и работата да започне е съобщил пред журналисти народният представител Дилян Димитров.

Мото събор събира рокери от цялата страна край монтанското село Замфирово

05 July 2019 13:20

От днес до неделя Национален мото събор събира рокери от цялата страна край монтанското село Замфирово. Както всяка година, организаторите от Мотоклуб "Монтана от 1998" са подготвили много изненади за всички гости на събитието. Ще има много игри с награди, а от традиционната томбола един късметлия ще спечели мотоциклет. За доброто настроение на гостите на събора ще свирят групите Four Play Gang, Ер Голям, По-рок, Breathe и други.

В област Монтана обявиха пожароопасен сезон

04 July 2019 14:00

Във връзка с високите температури и стартиралата жътвена кампания, от пожарната напомнят за пълната забрана на паленето на огън в близост до земеделски и горски масиви. Забранено е тютюнопушенето и паркирането на МПС в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50м. от тях. След прибиране на реколтата е забранено изгаряне на стърнища, на сухата тревна растителност в слоговете и крайпътните ивици, както и на други растителни остатъци и отпадъци.