Свят

26 март 2019 18:54

Най-малко 21 души загинаха при наводнения в Иран

Наводнения в Иран отнеха живота на най-малко 21 души. Над 100 са получили наранявания. Бедствието беше причинено от проливни дъждове, които продължават....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Полша и Чехия се борят с наводнения

23 May 2019 19:02

След серия от гръмотевични бури и проливни дъждове, сега Полша и Чехия се борят с наводнения. В двете държави преляха много реки. Унищожени са стотици хектари посеви. В Южна Полша в борбата със стихията се включи и армията.

Наводнения в Полша, залети села, евакуирани

22 May 2019 21:10

Страната включва и армията в борбата с бедствието

Торнадо в Полша удари повече от 100 сгради

21 May 2019 22:52

100 военнослужещи от войските на териториалните сили за отбрана бяха изпратени място за подпомагане на жителите

Иран инструктира шиитите да се готвят за "война с посредници"

17 May 2019 10:08

Иран каза на милициите в Близкия изток да се готвят за война с посредници, пише "Гардиън". Изданието е научило, че най-известният ирански военен лидер неотдавна се е срещнал с иракски милиции в Багдад и им е казал "да се готвят за война с посредници". По думите на двама цитирани от изданието източници от разузнаването, преди три седмици, на фона на повишеното напрежение в региона ген. Касем Солеймани, началникът на могъщите сили "Ал Кудс", събрал милициите, които са под влиянието на Техеран. Вероятно решението да бъдат мобилизирани иранските регионални съюзници е предизвикало опасения в САЩ, че интересите на Вашингтон в Близкия изток са застрашени. Генерал-майор Касем Солеймани е командир на могъщите сили "Ал Кудс", които отговарят за външните и тайните операции в рамкита на Ислямската революционна гвардия. Снимка Уикипедия Макар Солеймани през последните пет години да се срещаше редовно с иракските шиитски групировки, които са изключително много на брой, естеството и тонът на тази среща е бил различен. "Не е било точно призив да грабват оръжието, но не е и било далеч от това", каза източник на "Гардиън". Тази среща довела до трескава дипломатическа активност между представителите на САЩ, Великобритания и Ирак, които се опитват да прогонят призрака на възможни сблъсъци между Техеран и Вашингтон и които сега се опасяват, че Ирак може да се превърне в арена на конфликт. Събирането, в което участвал Солеймани, донякъде е станало и причина за решението на САЩ частично да евакуират от посолствата си в Багдад и Ербил дипломатическите служители с по-маловажни функции и да повишат нивото на заплаха в базите си в Ирак.

Ирански генерал: На ръба сме на пълномащабна конфронтация с врага

16 May 2019 08:45

Този момент в историята представлява най-решаващият момент от ислямската революция, каза генерал Хосейн Салами

Хърватия е в очакване на нови наводнения

15 May 2019 07:34

Тази нощ аварийните екипи в Хърватия предприеха засилени мерки против наводнения в страната. Според местните власти нивата на реките ще се покачват още. В съседна Босна и Херцеговина реките преляха и се наложи евакуация от най-застрашените зони. Спасители издирват шестгодишно момче, което паднало в придошла река край дома му в централната част на страната.

Лошо време в Източна Европа

14 May 2019 14:42

Източна Европа продължава да е в плен на лошото време.

Ураган удари Хърватия, отвя автомобил в морето

13 May 2019 18:22

Двама ранени от силния вятър в Загреб, наводнения в Босна и Херцеговина, обилни дъждове се очакват в Сърбия

Силна буря в Москва, има пострадали (ВИДЕО)

10 May 2019 08:51

Паднали дървета и предмети са повредили 5 автомобила

След Индия циклонът Фани удари и Бангладеш

04 May 2019 14:36

Циклонът Фани – една от най-мощните стихии, удряла Индия от десетилетия, навлезе на територията на Бангладеш, оставяйки след себе си пътека от разрушения, съобщава Агенция Франс прес.