Здраве

28 март 2019 20:05

Комисия към НЗОК поема функциите на Фонда за лечение на деца от 1 април

80% от служителите на Фонда за лечение на деца ще се прехвърлят в специализираната комисия към Здравната каса, която поема функциите му от 1 април. Пред депутати от 2 парламентарни комисии заместник здравният министър Жени Начева увери, че е създаден...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

СГП повдигна обвинение на петима лекари и техен помагач за източване на Здравната каса

21 May 2019 16:37

В резултат на престъпните действия на лицата за посочения период била нанесена щета на Здравната каса в обща размер над 120 000 лв.

Пациентска организация: Има проблеми с лечението на деца в чужбина след прехвърлянето към НЗОК

21 May 2019 12:34

Цари хаос, от Здравната каса обяснявали на родителите, че трябва да пестят, обяснява експертът

НЗОК ще отпусне малко над 30 млн. лв. за повишаване на цените на клинични пътеки

14 May 2019 07:40

Лекарският съюз направи анонс за повишаване на цените на подценените 7-8 години цени на белодробните пътеки и на педиатричните. Малко над 30 млн. лв. от резерва ще отидат за това тяхно искане, ако Надзорният съвет на НЗОК вземе решение. Това каза вицепрезидентът на КНСБ и член на Надзорния съвет на НЗОК д-р Иван Кокалов в студиото на сутрешния блок на БНТ.

БЛС преподписва анекса към Националния рамков договор

12 May 2019 11:15

Лекарите настояват за увеличение на недофинансираните клинични пътеки за лечение на деца, бременни и в областта на пулмологията

Проф. Асен Балтов: Има прекалено много болници в България

12 May 2019 09:18

Тази година е достигнат праг на насищане, в болничната помощ са отпуснати толкова средства, че вероятно няма да се изпълнят лимитите. Това каза директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Отпадат ограниченията за прием на деца в специализираната педиатрична болница

08 May 2019 19:51

Това реши Надзорният съвет на Здравната каса. Председателят му Жени Начева съобщи, че при необходимост ръководството на болницата ще може да иска и повишаване на определените от Здравната каса месечни лимити за лечение на деца.

Проф. Литвиненко: Протестът на педиатрите трябва да продължи

08 May 2019 18:34

Протестът на педиатрите трябва да продължи, въпреки обещаното отпадане на ограниченията за прием на деца в специализираната педиатрична болница в София, както и обещаните 50 млн. лв. за детско и майчино здравеопазване. Това заяви в студиото на „Още от деня“ детският невролог проф. Иван Литвиненко, началник на Клиниката по неврология в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“. Той изтъкна, че това е коренна промяна от позицията му по-рано, провокирана от думите на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева по-рано днес, че не е имало добра комуникация с НЗОК относно липсата на ограничения за легла по клиники и отделения в педиатричната болница.Целия разговор гледайте във видеото:

Председателят на БЛС: Няма проблем за увеличаването на пътеки и лимити

08 May 2019 07:52

Здравната каса и Лекарският съюз започнаха спешни преговори за увеличаване на цените на част от клиничните пътеки от 1 юни. Това означава 50 милиона повече, които Здравната каса ще даде от резерва си за лечението на деца, бременни, пулмология и други, както и по-високи заплати за медиците. Какво предстои и какви ще са промените за пациентите - гост в Сутрешния блок на БНТ1 беше д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС.

НЗОК решава да отпаднат ли лимитите в педиатрията

08 May 2019 06:04

Надзорният съвет на Здравната каса решава да отпаднат ли лимитите за прием в педиатрията.

Националната мрежа за децата осъди Министерство на здравеопазването

11 April 2019 13:03

Делото се водеше за отказ на достъп до информация относно Фонда за лечение на деца