Икономика и бизнес

29 март 2019 10:38

Сериозен интерес към Пролетната трудова борса във Варна

Стотици хора, търсещи работа в сферата на туризма, се срещнаха с работодатели с сферата на хотелиерството и ресторантьорството. В момента тече усилена подготовка за летния сезон и свободни работни места има във всички сектори, които обслужват туристи...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мобилни бюра по труда за малките населени места в страната

25 August 2019 13:06

Мобилни бюра по труда тръгнаха по малките населени места в страната. Изключение не прави и област Пазарджик. Основната цел на служителите на Агенцията по заетостта е да се срещнат с безработни и работодатели, и да им предоставят на място услугите, които предлагат.

Ученици на работа през лятната ваканция

25 August 2019 12:22

Все повече ученици работят през лятната ваканция. В Пловдив са издадени над 400 разрешителни на работодатели, които са наели ученици под 18 години на трудов договор. Условията са по-специфични, а разрешението за работа трябва да е заверено от Инспекцията по труда. Това е причина голяма част от фирмите да не търсят ученици, въпреки липсата на кадри на пазара на труда.

80% от работодателите имат затруднения с осигуряването на кадри

21 August 2019 19:22

Затруднения при осигуряване на кадри срещат близо 80% от работодателите в страната. Данните са от проучване на Агенцията по заетостта за потребностите от работна сила. Бизнесът продължава да търси квалифицирани специалисти. Основното изискване: компетентно общуване на роден език. Милена Кирова работи по темата.

Нено Димов: Режимът в планините пречи на туризма

08 August 2019 09:08

Министърът на екологията Нено Димов заяви, че планинският туризъм в България е в застой, защото в националните ни паркове има много сериозни ограничителни режими. Пред БНТ той обясни, че тези режими пречат на много хора да практикуват туризъм, какъвто им харесва. Според Димов тези правила се определят от "група с определени интереси", но имало и други групи с други интереси. Той смята, че е време за дебат по повод правилата в планините. Според него един от големите проблеми е качването с моторни превозни средства в парковете. Димов каза, че до шест месеца след публикуването на закона, който въвежда нови правила за диво къмпингуване, ще бъде публикувана наредба. Самият закон ще се прилага от следващия сезон. Наредбата ще уреди правилата за задоволяването на естествените нужди, достъпа до питейна вода, забраната каравани да се поставят върху дюни и прибирането на отпадъците.  

България в челната тройка на чуждите туристи в Турция

03 August 2019 13:59

Анталия, Истанбул и Одрин са градовете, които най-много са посещавани от чуждестранните туристи

Над 2500 чужденци работят в туризма по Северното Черноморие

31 July 2019 10:13

Повечето работници са от бившите съветски републики

Задълбочаваме сътрудничеството в сферата на туризма с Кипър

30 July 2019 15:23

България и Кипър могат да предлагат съвместен туристически продукт на трети страни

Увеличават парите за реклама на България през 2020 г.

22 July 2019 16:48

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама на България, съобщи днес след заседание на Националния съвет по туризъм ресорният министър Николина Ангелкова. Размерът на парите ще стане ясен в края на август. Министърът уточни, че разчетите още не са готови, но министерството иска около 50% повече в сравнение с парите за тази година, които са 11 милиона лева.

Обсъждат нови политики за туризма до края на летния сезон

22 July 2019 12:18

Нови политики в туризма ще обсъждат днес край Варна представители на туристически сдружения и националните курорти. На срещата ще присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Дейли таймс": Слънчев бряг е едно от най-изгодните места в Европа за почивка през лятото

20 July 2019 12:19

България и Турция са сред най-евтините дестинации, пише британското издание