Християнство

29 март 2019 17:26

Папата издаде строг закон срещу сексуалното насилие

На жертвите и техните семейства ще се предоставя медицинска, психологическа и социална подкрепа...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Полша прие по-строго законодателство срещу педофилията

17 May 2019 16:18

Полша увеличава наказанията за педофили. Извършителите на сексуални посегателства срещу непълнолетни ще се наказват с до 30 години затвор. Това предвиждат промени в законодателството, приети от полските депутати.

Папата издаде радикален декрет

09 May 2019 15:01

Духовници и църковни служители са длъжни да разкриват информация за сексуални издевателства

"Интернет Уоч": Холандия е безопасен рай за детско насилие

24 April 2019 10:02

Почти половината от всички снимки на сексуално тормозени деца, които са докладвани на фондацията "Интернет Уоч", са разположени в Холандия, съобщиха от фондацията, цитирани от Би Би Си. Те потвърдиха, че над 105 000 уеб адреса са свързани с нелегални снимки през 2018 г. и 47% от тях са регистрирани в Холандия. От организацията предупредиха, че страната е станала "безопасен рай за детско насилие".

Българският език прозвуча във Ватикана с политически оттенък

22 April 2019 10:16

"Във всяка една литургия има молитва, в която църквата изразява чрез няколко миряни намеренията си", разясни ръководителят на секцията с нашия език в радио "Ватикана" Димитър Ганчев

Папа Франциск: Католическата църква е под атака

20 April 2019 08:32

Наш Бог Исус, помогни ни да видим през Твоя кръст всички кръстове в света", каза папата в края на 90-минутната церемония в древния римски амфитеатър

Папа Франциск отслужи литургия за Велики четвъртък

18 April 2019 20:59

В Рим папа Франциск започна церемониите, с които католическата църква отбелязва последните дни от земния живот на Иисус Христос преди Великден.

За първи път от 3 века: Отвориха Светите стъпала, по които е преминал Христос

12 April 2019 10:57

28-те стъпала са пренесени от Ерусалим в Рим

Католическият свят разделен – папата не даде поклонници да целунат ръката му (ВИДЕО)

26 March 2019 20:33

Консерваторите го нападнаха с аргумента, че пръстените му са натоварени с вековна символика и ако не иска да спазва традициите, може да напусне поста си

Папа Франциск отказа да приеме оставката на кардинал, съден за педофилия

19 March 2019 22:22

Папа Франциск възмути жертви на педофилия, след като отказа да приеме оставката на кардинал, осъден по скандално дело. Френският кардинал Филип Барбарен беше осъден на 6 месеца условно, защото не докладвал на властите за сексуални посегателства над малки момчета от свещеника Бернар Прейнат през 80-те и 90-те години. След осъдителната присъда, която Барбарен обжалва, той дал оставката си във Ватикана. Папа Франциск обаче изненадал всички, като не я приел.

Кардиналът, осъден за прикриване на педофилия, подаде оставката си пред папата

18 March 2019 19:19

Осъденият френски кардинал Филип Барбарен беше приет от папа Франциск, за да му връчи оставката си. Срещата премина при пълна дискретност. Френският прелат беше осъден на шест месеца условно, защото не е уведомил властите за свещеник педофил в енорията си.Папа Франциск ще решава дали да приеме оставката на кардинала в продължение на няколко седмици.Филип Барбарен е архиепископ на френския град Лион.Адвокатите му ще обжалват присъдата.