Регионални

31 март 2019 17:00

В Община Вършец продължава социалната услуга „Топъл обяд”

Средствата за безплатния обяд са осигурени по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) в България за периода 2014-2020 г, съобщават от общинс...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Археолози спасяват историята по трасето "Турски поток" в област Монтана

19 April 2019 12:30

Започнаха спасителните археологически проучвания по трасето на "Турски поток" в област Монтана. Два от обектите се намират в землището село Расово, община Медковец. Научен ръководител на разкопките е доц. д-р Андрей Аладжов от Националния археологически институт с музей към БАН. Той уточни, че се проучва многослойно селище от късно бронзовата епоха, съществувало и през Средновековието. Разположено e на територия от 10 декара.

При 5 неизвинени отсъствия от училище ще бъдат спирани социалните помощи за една година

19 April 2019 10:32

За уважителни причини за отсъствие се считат тези, при които е предоставена медицинска бележка или документ от спортен клуб или художествено-артистична формация, в които детето участва

Община Вършец отпуска средства на гражданите за благоустрояване и озеленяване

16 April 2019 15:40

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти – публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр. Вършец.

Кметът на Монтана е на разменна визита в Китай

15 April 2019 15:45

Кметът на Монтана Златко Живков е на посещение с 6-членна делегация в китайския град Инчуан, център на провинция Нинся Хуей. Местните власти в двата града имат споразумение за партньорство в областта на образованието, земеделието, културата, туризма и спорта, подписано праз август 2018 година.

Ремонтират читалища, кметства, улици за половин милион лева в община Монтана

15 April 2019 15:15

Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са започнали, съобщи кметът Златко Живков. Става дума за около 60 обекта, а планирането средства тази година за строителния сезон в селата са близо половин милион лева. През последните 40 дни са проведени годишни общоселски отчетни събрания. Кметът Живков е участвал във всичките.

Деница Сачева: Детските няма да бъдат спирани при 5 неизвинени

12 April 2019 17:18

Детските помощи няма да бъдат спирани при 5 неизвинени отсъствия, а ще бъдат насочвани към конкретното дете, но през училището, в което то учи или започне да посещава. Това заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева. Деница Сачева участват в Националния съвет за тристранно сътрудничество, на който бяха обсъдени помените в Закона за социалното подпомагане.

В Монтана посрещат документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум“

12 April 2019 10:30

Днес от 11.30 ч. в Държавен архив - Монтана откриват гостуваща документална изложба „Безпределният космос на човешкия ум“, посветена на живота и делото на проф. Виден Табаков. Проф. Табаков е българинът, който се включва в екипа на Вернер фон Браун и допринася за кацането на Нийл Армстронг на Луната и за развитието на космическата програма на САЩ. Изложбата е организирана от Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, съвместно с Държавна агенция „Архиви“.

НСТС ще обсъди промени в Закона за социално подпомагане

12 April 2019 06:35

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за социално подпомагане ще бъде обсъден на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Иззеха незаконната ловна пушка на мъж от монтанско село

11 April 2019 12:15

След получена информация, че 37-годишен жител на с. Медковец, общ. Медковец, притежава огнестрелно оръжие без надлежно разрешение криминалисти от ОДМВР Монтана са провели специализирана полицейска операция, при която са извършили претърсване в имота, обитаван от 37-годишния. При проведените процесуално-следствени действия е намерена и иззета гладкоцевна ловна пушка, 16 калибър, без идентифиционни номера, с дървен приклад и полуложа. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР Монтана.