Регионални

02 април 2019 09:33

7,5 км опашка от TIR-ове се е образувала на Дунав мост 2

Огромна километрична опашка се е образувала на ГККП Дунав мост 2 Видин - Калафат. Към момента тя е около 7,5 км. Това каза един от шофьорите Иван Кузманов, съобщава btv....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ограничават движението в тунел "Витиня" заради профилактика на осветлението

15 July 2019 17:46

Утре – 16-ти юли, от 8:30 ч. до 16:30 ч. движението за Варна в тунел "Витиня" на АМ "Хемус" ще се осъществява поетапно в аварийна или изпреварваща лента поради профилактика на осветлението. Трафикът в посока София ще се пренасочва от км 35+450 /служебна връзка/ на магистралата по път I-1 София - Ботевград и при км 30+260, при пътна връзка "Витинска река", ще се включва отново в АМ "Хемус".

Свлачище затрупа пътя между Девин и "Пампорово"

14 July 2019 16:30

След последните дъждове са се активизирали свлачищни процеси на пътя Девин - Пампорово, съобщиха от Uniconbg.com. Според споделената от изданието информация огромни камъни се отчупват от скалите и се създават предпоставки за инциденти и сериозни поражения по автомобилите. Пътният участък около село Широка Лъка е в най-лошо състояние. По всяка вероятност ще се изчака да отмине влажното време и тогава да се предприемат действия за обезопасяване и разчистване на пътя.

Затварят участък от Подбалканския път

13 July 2019 12:12

От 14.00 часа днес, 13 юли, до 14.00 часа на 14 юли /неделя/ се затваря за движение участък от Подбалканския път I-6 в района на Карлово. Това съобщиха от АПИ. Ограничението е за извършване на заключителните работи при изграждането на ново кръгово кръстовище на първокласния път. Предстои полагането на последния асфалтов пласт и на пътната маркировка, а това налага спиране на трафика, уточниха от пътната агенция. Обходният маршрут за пътуващите в посока Бургас е: с. Иганово - с. Московец - с. Богдан - с. Каравелово - с. Климент- с. Войнягово - гр. Баня - с. Васил Левски - път I-6 за гр. Бургас. Маршрутът за пътуващите към София е: с. Васил Левски - гр. Баня - с. Войнягово - с. Климент - с. Каравелово- с. Богдан- с. Московец - с. Иганово по път I-6. Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и е на мястото на старото триклонно кръстовище с обходния път на града. За изграждането му АПИ е осигурила близо 781 хил. лв. С построяването му транзитното движение се извежда от центъра на Карлово, повишава се безопасността на движение и се намаляват до минимум предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление, пише още в съобщението.

Спират движението на "Хемус" за един час на 13 юли

12 July 2019 21:58

В събота от 23 до 24 ч. ще бъде спряно движението по отсечка от автомагистрала Хемус, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Спирането на трафика се налага заради монтаж на рамка за камерите на тол системата.

ТИР аварира на моста на река Искър край Мездра

12 July 2019 15:00

ТИР с полска регистрация е аварирал на моста на река Искър край Мездра. Инцидентът е станал около 14.30 часа. Движението временно затруднено и се регулира от екип на пътна полиция. ТИР-ът се е движил в посока Враца, когато е станала аварията. Пострадали няма.

Катастрофа ограничава движението на пътя Сливница – Божурище

12 July 2019 09:14

Движението по път I-8 Сливница – Божурище при км 28 се осъществява в една лента поради пътно-транспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Огромно задръстване към Дунав мост заради катастрофа

11 July 2019 14:11

Катастрофа причини голямо задръстване към Дунав мост при Русе, съобщава bTV. Лек автомобил се е ударил в камион. Предполага се, че причината е техническа неизправност. Шофьорът не е пострадал сериозно. Пътният инцидент е станал в час пик тази сутрин. Малко преди кръговото кръстовище към Дунав мост водачът на автомобила е загубил управление, колата се е качила на тротоара, събаряйки мантинелата, ограничителни колчета и пътен знак, след което се е блъснала в ремарке на камион. Катастрофата доведе до огромни задръствания, тъй като се наложи пътният участък да бъде опесъчен заради разлято масло от автомобила.

От 23 до 24 часа спират движението между Витинска река и Жерково на АМ „Хемус”

11 July 2019 13:40

Днес, 11 юли, поради монтаж на камера на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол), за времето от 23 до 24 часа ще бъде спряно движението между пътен възел „Витинска река“ в посока София и пътен възел „Жерково“ в посока Варна на автомагистрала „Хемус“, съобщават от Пътната агенция.

Затвориха тунел "Ечемишка" заради учение на МВР и Пътната агенция

10 July 2019 12:18

Мащабно учение на МВР и Пътната агенция на автомагистрала ,,Хемус". Движението в тунел ,,Ечемишка" посока Варна е затворено заради симулация на тежка верижна катастрофа с много ранени. В учението участват едни от най-добрите международни експерти при справяне с кризисни ситуации в тунели. Повече за учението - вижте в прякото включване в обедните ни новини на Тихомир Игнатов.

Катастрофа с два тира затвори пътя Шумен-Бургас

09 July 2019 20:20

Тир от Северна Македония, натоварен с прах за пране и омекотител, се обърна на пътя Шумен-Бургас. Дрегерът е отчел 1,79 промила алкохол в кръвта на шофьора.