Образование и семейство

03 април 2019 09:13

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специлисти....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Лятна археологическа школа за деца се проведе в Мелник

20 July 2019 10:16

Малките търсачи на старини имаха възможност да научат повече за историята на средновековната столица на деспот Алексий Слав, владетел на града през 13 век. Летните занимания на децата се организират от Археологическия музей в Сандански.

Момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България

14 July 2019 09:46

13-годишно момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България. Георги Кацаров е спечелил поста, след като е впечатлил Мая Манолова със свое писмо, в което иска съдействие страната ни да стане пълноправен член на Европейската космическата агенция. Момчето се интересува от Космоса и дългогодишната му мечта е да стане космически лекар.

Ваканция на село, но не при баба и дядо

13 July 2019 14:48

Деца от България и чужбина ще прекарат лятната си ваканция на село. Но не при баба и дядо. Академията „Живей с любов" се намира в полите на Осоговската планина, в село Смоличано. Там децата ще се запознаят отблизо със селската работа, бита и навиците на нашите баби и дядовци, ще се научат как да майсторят от дървен материал до красиви картини. Няма да могат да ползват мобилни телефони и интернет, няма да гледат и телевизия.

Социално слаби деца тренират безплатно футбол

12 July 2019 21:00

Над 60 младежи в риск имат възможност да променят живота си чрез силата на спорта. Благодарение на фондация "Конкордия" момичета и момчета от различни райони на София могат да тренират свободно футбол на обновеното игрище в квартал "Орландовци".

Ден на открито или какво да правите с децата този уикенд

12 July 2019 13:30

В събота в Южния парк Музейковци ще запознаят малките посетители с откривателството, света на науката и безграничното въображение

Приключенски лагер събира деца в Балкана край Белоградчик

08 July 2019 12:17

Поне за седмица те забравят за компютрите и телефоните и ги заменят с разходки сред природата и игри на открито. Местата за лагера в Стакевци вече са заети за цялото лято. Сред приключенците има и деца от чужбина.

В община Момчилград започва "Плувно лято 2019"

08 July 2019 09:16

Това е шеста поредна година, в която се организират плувни курсове

Българчета ще участват в Международните игри за победители в Москва

03 July 2019 20:55

Българчета, преодолели онкохематологични заболявания, ще участват в Международните игри за победители в Москва за седма година. Днес родната делегация замина за руската столица. Там нашите участници ще премерят сили с деца от други държави в различни видове спорт - футбол, лека атлетика, плуване, тенис на маса, стрелба и шах.

Отпускат се 250 965 лв. за стипендии на ученици за спортни успехи

26 June 2019 12:38

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2019 г. за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2019 г.

Челопек ще бъде домакин на Детски куклено-театрален лагер

25 June 2019 09:21

Куклено-театрален лагер "Хвърчило" ще се проведе от 7 до 13 юли във врачанското село Челопек. Творческото приключение е за деца от 8 до 13-годишна възраст с интерес към кукленото изкуство. Организатори са актрисите, вдъхновени от богатството на кукления театър и от любовта към природата, Мануела Саркисян и Силвия Тенева. "Решихме, че бихме искали да организираме подобно нещо и започнахме да мислим по програмата, да обсъждаме варианти къде би могло да се проведе. Бяхме категорични, че искаме да е извън София, по възможност някое малко населено място. За деца, които живеят в града, да имат възможност да прекарват време на село. В същото време оживяването с различен културен живот на тези места също смятаме, че е важно", разказва как се ражда идеята Мануела Саркисян.