България

03 април 2019 13:45

Депутатите записаха в Закона за социално подпомагане: Без общественополезен труд, няма помощи!

В отсъствието на депутатите от БСП предложенията на левицата бяха отхвърлени...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над 50 700 души получават целогодишно топъл обяд

23 May 2019 21:14

Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл обяд по оперативната програма за храни и материално подпомагане на най-нуждаещите се. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в Банско, където заедно с кмета на общината Георги Икономов откри реновирана обществена кухня към Домашния социален патронаж в града.

Увеличават помощите за отопление за следващия отоплителен сезон

13 May 2019 21:05

За следващия отоплителен сезон социалното министерство предлага увеличение на целевата помощ за отопление. Предвиждат се и промени в критериите за отпускане на помощта.

При 5 неизвинени отсъствия от училище ще бъдат спирани социалните помощи за една година

19 April 2019 10:32

За уважителни причини за отсъствие се считат тези, при които е предоставена медицинска бележка или документ от спортен клуб или художествено-артистична формация, в които детето участва

Деница Сачева: Детските няма да бъдат спирани при 5 неизвинени

12 April 2019 17:18

Детските помощи няма да бъдат спирани при 5 неизвинени отсъствия, а ще бъдат насочвани към конкретното дете, но през училището, в което то учи или започне да посещава. Това заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева. Деница Сачева участват в Националния съвет за тристранно сътрудничество, на който бяха обсъдени помените в Закона за социалното подпомагане.

НСТС ще обсъди промени в Закона за социално подпомагане

12 April 2019 06:35

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за социално подпомагане ще бъде обсъден на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Парламентът обсъжда промени в закона за социално подпомагане

03 April 2019 08:38

Законопроектите предвиждат обвързване на социалните помощи с посещението на училище и детска градина

В Община Вършец продължава социалната услуга „Топъл обяд”

31 March 2019 17:00

Средствата за безплатния обяд са осигурени по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) в България за периода 2014-2020 г, съобщават от общинската пресслужба.

Раздават конфискувани дърва на нуждаещи се в Стралджа

20 March 2019 17:09

30 кубика конфискувани дърва ще се раздават на нуждаещи се в Стралджа. Инициативата е на общината, а хората, които ще получат помощта са социално слаби и самотно живеещи. Дървата са иззети при установяване на незаконна сеч.

ВМРО предлага спиране на помощите на безработни с висок стандарт на живот

06 March 2019 18:05

Да се спират помощите на трайно безработните, които демонстрират сериозен стандарт на живот, предлага ВМРО чрез промени в Закона за социалното подпомагане. Това ще се установява чрез ежегодна проверка от експерти на Агенцията за социално подпомагане. Самото подпомагане пък да бъде обвързано с повишаване на квалификацията и образованието.

„Социално подпомагане“ във Враца промени профила на приемните семейства

25 February 2019 12:04

Единствената община, която е планирала доброволни приемни семейства, е община Борован - 2 семейства. За Борован са предложени и 6 професионални приемни семейства. Община Бяла Слатина е планирала 4 професионални  приемни семейства,община Враца – 9 семейства. „Бройката за Враца е завишена, но ще уважим предложението на общината“, коментира Мария Търнавска, шеф на социалната служба.  Миналата година във Враца са били 9 семейства, но са утвърд