Здраве

04 април 2019 22:55

Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА

Последно поколение ядрено-магнитен резонанс ще заработи от понеделник във Военно-медицинската академия в София. Високият клас томограф осигурява изключително качествени изображения, чрез които се откриват тумори, невидими за ехографа. Модерният апара...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Болницата в Разлог се сдоби с две нови линейки

25 May 2019 08:53

Две линейки получи Многопрофилната болница за активно лечение в град Разлог. Новите автомобили са доставени от Германия и ще обслужват пациенти от 4 общини в региона, с тях ще се подобри качеството при транспортиране на пациентите. Дарението е от РОТАРИ клуб Разлог и е на стойност над 50 000 евро.

Здравният министър откри ново родилно отделение в болницата в Стара Загора

20 May 2019 19:18

Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската университетска болница "Професор доктор Стоян Киркович". Новото отделение е оборудвано с най-модерна медицинска техника по европейски стандарт. Здравният министър коментира заплатите на медиците и цените на клиничните пътеки за общинските болници.

Откриха подписка срещу преместването на хемодиализата в Александровска болница

18 May 2019 08:52

Пациенти с бъбречни заболявания откриха с подписка срещу намеренията за преместване на клиниката по хемодиализа на болница "Свети Иван Рилски" в Александровска болница. Те са сигнализирали институциите с писмо и понеже още нямат официален отговор, обявиха готовност за протести.

Първата солна стая заработи в Кюстендил

27 April 2019 10:23

Първата солна стая отвори врати в Кюстендил. Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация. Лекари казаха, че интересът на пациенти към солната терапия нараства с всеки изминал ден.

Д-р Адил Кадъм и д-р Димитър Стаматов: И вторият ни протест не даде резултати

24 April 2019 08:18

Медиците от педиатричната болница "Проф. д-р Иван Митев" вчера отново протестираха с искане лечебното заведение да получи специален статут. Според тях по този начин финансирането няма да зависи само от НЗОК и клиничните пътеки. Екипът настоява също да отпаднат лимитите и да се увеличат заплатите.Гости в сутрешния блок на БНТ бяха д-р Адил Кадъм и д-р Димитър Стаматов.

Лекари от ВМА с урок за мотористи как да спасяват ранени на пътя

21 April 2019 15:28

ВМА беше домакин на превърналия се в традиционен курс "Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

Курс по даване на първа помощ за мотористи във ВМА

21 April 2019 10:20

Традиционният курс "Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders ще се проведе от 12 ч днес в Аулата на ВМА, съобщиха от здравното заведение.

Община Берковица закупи нова операционна лампа за общинската болница

16 April 2019 12:00

Болницата в Берковица се сдоби с нова операционна лампа за нуждите на Хирургично и Акушеро-гинекологично отделение. Оборудването е на стойност 12 996 лв. с ДДС, закупено с целеви средства на общината. Операционната лампа вече е монтирана и работи, съобщават от общинската пресслужба.

Дерматолозите от ВМА се включват в кампанията "Свободни от акне"

10 April 2019 06:57

Дерматолозите от Военномедицинска академия се включват в националната кампания "Свободни от акне".

Онкологичният център в Пловдив с отличие за най-добра болница

07 April 2019 08:54

В навечерието на международния ден на здравето - 7 април комплексният онкологичен център в Пловдив беше определен за най-доброто лечебно заведение у нас в специалност "Онкология". Това показват резултатите от нова национална класация, в която болниците бяха оценявани в седем ключови направления. Инициатор на допитването е Българската болнична асоциация.