Икономика и бизнес

06 април 2019 14:00

Toyota, Ford и General Motors заедно ще разработват стандарти за автономни коли

Автомобилните производители General Motors, Ford и Toyota обявиха в сряда, че сформират консорциум, който ще работи върху изготвянето на стандарти за безопасност за автономни автомобили. Това би било от значение за съставянето на регулациите в САЩ, п...

източник: www.capital.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Смяна на върха на "Даймлер"

22 May 2019 14:19

Главният изпълнителен директор на "Даймлер" (Daimler) Дитер Цече преотстъпва мястото на наследника си след 13 години начело на компанията, която в момента е изправена пред предизвикателствата на прехода към електромобили и дигиталните технологии в транспорта, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Цече бе дълго аплодиран от акционерите на годишното събрание на компанията днес в Берлин, докато не показа знака за "таймаут" със смутена усмивка. Ола Калениус е новият шеф на престижния германски концерн.  Наследникът му Ола Калениус се издига от позицията на директор на развитието в луксозната марка "Мерцедес-Бенц" (Mercedes-Benz). Той ще оглави щутгартския автомобилопроизводител в условията на засилено производство на електрически автомобили и конкуренция от технологичните компании за начините на придвижване като например поръчване на кола през приложение за смартфон. Акционерите трябва да одобрят на събранието нова структура, при която бизнесът с леки автомобили и ванове и бизнесът с камиони и автобуси да станат юридически независими.

"Зелена светлина": Автономен камион без шофьор в кабината

22 May 2019 09:02

Не, няма шофьор в кабината. В близкото бъдеще тази фраза няма да притеснява никого, защото подобен камион вече е напълно реален и се движи по пътищата в Швеция. Той е първият в света, който извършва доставки.

Немска фирма подготвя електрическо безпилотно въздушно такси

16 May 2019 22:35

Немската стартираща компания Lilium обяви в четвъртък първия полет на своя изцяло електрическо безпилотно въздушно такси, за което се надява да влезе в употреба в различни градове по света "до 2025 г.". Прототипът с пет места може да се надпреварва в пълно с конкуренти небе, , тъй като други стартиращи компании и гиганти като Airbus, Boeing или Uber също размишляват над своите проекти - с оглед на трансформирането на градския транспорт

Вижте най-(не)надеждните автомобили

16 May 2019 08:14

Рейтингът е на J.D. Power и касае Великобритания, но е показателен в голяма част за територията за Европа. Изненадите са много.

До 20 години конвенционалният Mercedes ще изчезне

15 May 2019 14:45

Новият шеф на Daimler встъпва в длъжност с изключително амбициозен план, който предвижда всички модели на концерна да станат СО2 неутрални до 2039 г. А за заводите в Европа това трябва да стани през 2022 г.

Продажбите на дизелови автомобили в ЕС спадат

10 May 2019 21:00

Спад в продажбата на нови дизелови автомобили и скок в търсенето на електрически и хибридни коли. Такава е тенденцията в Европейския съюз, включително и в България от началото на годината. Данните са на Евростат и Европейската асоциация на производителите на автомобили. Европейският съюз прие амбициозни правила за намаляване на вредните емисии въглероден диоксид с до 60% през 2050 година, което означава и повече електрически автомобили.

Топ 10 на най-продаваните коли в историята

10 May 2019 09:08

На кое ли място в тази класация се подрежда Lada?

Абу Даби се сдоби с патрулка за $3,4 млн.

09 May 2019 07:36

Дистанционното управление на този модел е инкрустирано със скъпоценни камъни.

Най-добрите и най-лошите инфотейнмънт системи

03 May 2019 09:44

Tesla и BMW са най-добрите в сферата, докато Honda и Lexus са в дъното на класирането, изготвено от Consumer Reports.

Възкресяват руския прототип Lada Raven

02 May 2019 09:11

Конкуренцията с именитите производители ще е възможна благодарение на интересния дизайн, по-достъпната цена и опита на руския фонд в роботехниката.