Култура

09 април 2019 08:00

Поп иконата Мадона ще пее на Евровизия в Израел

Новината беше потвърдена от неин представител. По време на музикалния конкурс, който ще се проведе през май в Тел Авив, звездата ще изпее две песни....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Евровизия 2020 ще се състои в Ротердам или Маастрихт

17 July 2019 16:16

Тези градове останаха единствените претенденти

Мадона: Събудете се! (ВИДЕО)

27 June 2019 20:59

Кралицата на попа Мадона се включи в дебата за насилието с огнестрелни оръжия, отправяйки призив за "събуждане" чрез изпълнен с жестокост музикален клип, демонстриращ последствията от масовите стрелби, предаде Ройтерс. Клипът към диско бийт парчето "God Control" изобразява въоръжен човек, който открива огън в претъпкано нощно заведение и актьори, играещи танцьори, които падат на земята, кървят или се опитват да избягат. Послание преди видеото гласи: "Историята, която предстои да видите, е крайно обезпокоителна. Кадрите показват жестоки сцени на насилие с огнестрелни оръжия. Това се случва всеки ден. И трябва да спре". "Трябва да се събудим", пее Мадона. Видеото съдържа и телевизионни кадри от демонстрации с призив за засилен контрол върху оръжията. Макар да не съдържа директни препратки към конкретен инцидент, музикалният клип напомня за масовата стрелба в гей бар във Флорида през юни 2016 г., при която загинаха 49 души и 53 бяха ранени. Шестдесетгодишната Мадона отбелязва, че видеото е замислено с цел да шокира. "Сблъсъкът с действителността и бруталността на събитията трябва да ни накарат да се събудим. Тези неща се случват наистина. Те изглеждат по този начин. Карат ли ви да се чувствате зле? Добре, защото в такъв случай вероятно ще направите нещо по въпроса", казва Мадона за сп. "Пийпъл". Два часа след качването му в You Tube в сряда, видеото към парчето "God Control" е гледано над 360 000 пъти.

Излиза "Madame X" - новият и провокативен албум на Мадона

14 June 2019 07:03

Кралицата на попа Мадона се завръща на голямата сцена с 14-ия си студиен албум. "Мадам Екс" излиза днес, а 60-годишната звезда се спря както на провокативна визия за обложката, така и на силни политически послания в песните си.

Грешка в резултатите на „Евровизия”, Северна Македония печели вота на журито

23 May 2019 09:32

Вчера бе обявено крайното класиране след обявената грешка в гласовете на националното жури на Беларус

Еуфория в Холандия след победата на Евровизия 2019

19 May 2019 20:30

Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му "Аркейд" спечелиха 64-то издание на Евровизия. 25-годишният изпълнител предизвика истинска еуфория в страната си, която печели за първи път от 40 години.

Холандия спечели "Евровизия"

19 May 2019 06:48

Представителят на Холандия Дънкан Лорънс спечели песенният конкурс на "Евровизия" за тази година с любовната си балада "Arcade", предадоха осведомителните агенции.  Текстът разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец. Букмейкъри предварително го сочеха за победител.  Гост изпълнител на проявата, състояла се в Тел Авив, бе Мадона - 60-годишната Кралица на попмузиката. Облечена като "футуристична" Жана д'Арк в тоалет от Жан-Пол Готие, тя изпълни своята нова песен "Future" и хита си от 1989 г. "Like A Prayer".  Съперници във финала на "Евровизия" бяха представители на 26 страни. Досега Холандия е печелила конкурса четири пъти, последният път през 1975 г. С победата на Лорънс Холандия придобива правото да бъде домакин на конкурса следващата година.

В Тел Авив се провежда големият финал на "Евровизия"

18 May 2019 22:46

Тази вечер в Тел Авив се провежда големият финал на песенния конкурс "Евровизия". Домакинството в Израел минава при засилени мерки за сигурност и през цялата година беше обект на противоположни мнения заради водената от правителството политика.

Еуфория в Израел около "Евровизия 2019", снощи станаха ясни първите финалисти

15 May 2019 15:57

На втория полуфинал в четвъртък ще бъдат избрани още 10 финалисти. Освен тях пет държави и домакинът Израел участват по право във финала

Журито на „Евровизия“ ощетявало Източна Европа

14 May 2019 19:06

Картата на различията между жури и публика в гласуването почти без изключение очертава границите на „Желязната завеса”