Здраве

10 април 2019 06:57

Дерматолозите от ВМА се включват в кампанията "Свободни от акне"

Дерматолозите от Военномедицинска академия се включват в националната кампания "Свободни от акне"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Лекари от ВМА с урок за мотористи как да спасяват ранени на пътя

21 April 2019 15:28

ВМА беше домакин на превърналия се в традиционен курс "Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

Курс по даване на първа помощ за мотористи във ВМА

21 April 2019 10:20

Традиционният курс "Първа помощ" за представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders ще се проведе от 12 ч днес в Аулата на ВМА, съобщиха от здравното заведение.

Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА

04 April 2019 22:55

Последно поколение ядрено-магнитен резонанс ще заработи от понеделник във Военно-медицинската академия в София. Високият клас томограф осигурява изключително качествени изображения, чрез които се откриват тумори, невидими за ехографа. Модерният апарат има и система за ранна диагностика на карцином на простатата.

ВМА тренира екипа си за бързо реагиране при бедствие

28 March 2019 12:33

Учение на екипа за бързо реагиране на ВМА по сигнал "Бедствие". В столичен квартал е рухнала сграда с повече от 150 души в нея. На място на инцидента работят екипи на Спешна помощ, полиция и пожарната.

Екип на ВМА се завърна след успешна мисия в Мали

18 March 2019 14:50

19-ият военномедицински екип се завърна от 4-месечна мисия в Мали с отлична оценка за представянето си, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

ВМА изпрати 20-и екип в Мали

11 March 2019 12:40

От 2013 г. наши специалисти участват в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на африканската държава

ВМА-Пловдив отбелязва 130 години от създаването си

26 February 2019 13:51

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от създаването си. Празникът ѝ уважиха ръководството на ВМА, началникът на отбраната, представители на Министерство на отбраната и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други официални гости.

Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март

19 February 2019 10:08

Във връзка със Световния ден за борба с глаукома, Клиниката по очни болести на ВМА организира кампания за безплатни прегледи, съобщиха от здравното заведение.

ВМА отваря грипен кабинет

24 January 2019 07:51

В цялата страна броят на болните от грип расте. Във ВМА откриват специален грипен кабинет, когато броят на болните достигне критичният праг. На 29 и 30 януари Катедрата по инфекциозни болести към ВМА ще приема и консултира безплатно пациенти със съмнения за грип. Това каза в Сутрешния блок на БНТ д-р Магдалена Баймакова от ВМА.

Защо зимата е опасна за кожата ни

21 January 2019 14:59

Зимата е изключително коварен сезон за кожата, тъй като студеният въздух, вятърът и слънцето се пренебрегват. Това каза пред БНТ дерматологът д-р Айлин Шеф.   Тя акцентира ,че в планините UV-лъчите са изключително високи.   Снегът отразява 85% от UV-лъчите повече, отколкото ако сме на плаж, обясни лекарката. По думите ѝ през зимата кожата се дехидратира и синтезът на мазнини, които са необходими да я предпазят от околната среда, е значително намален. Специалистите съветват да се избегнат тези опасни фактори чрез хидратиращи кремове, но също и чрез топли ръкавици - за кожата на ръцете, а също да не се взимат прекалено горещи душове прекалено често. Не забравяйте и балсама за устни, съветват лекарите. {cbrelatedarticle count="2" /} Носете хидратиращ крем за ръце в чантата си и го използвайте винаги, когато усетите, че кожата ви е суха. зимакожаздраве