България

10 април 2019 08:23

Разкриха схема за нелегални превози в чужбина

Микробуси превозвали пътници от Кърджали към Белгия, Холандия и Германия...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Запалилият се автобус на АМ "Тракия" тъкмо минал технически преглед

03 July 2019 13:40

Пламналият вчера автобус, който е превозвал деца от "Слънчев бряг" до Крумовград, е минал технически преглед преди пътуването. Това заяви пред bTV зам.-кметът на Крумовград Неждие Акиф, чието дете също е било сред пътуващите ученици. Шофьорът, който е и едноличен собственик на фирмата, обясни, че възпламеняването се получило, след като двигателят на автобуса блокирал. Към момента децата вече са се прибрали и сред тях няма пострадали. В автобуса са пътували общо 31 деца. Придружителите им обаче разказват, че те не са изпаднали в паника, когато е настъпил пожарът. "Нямаше паника сред децата, бързо се изнесоха. Спря се много бързо, реагирахме, изкарахме децата навън и всичко завърши благополучно", разказа Йорданка Мамирева, ръководител на танцовата група "Пъстра китка" към училище "Васил Левски" в Крумовград. След инцидента на помощ се притекли линейка и пожарна, които са осигурили вода на децата.

НАП започва проверки по Черноморието

28 June 2019 16:11

Приоритет за проверяващите ще бъде издаването на касови бележки

НАП продава тонове салами и кашкавал

14 June 2019 20:47

Продажба на 16 тона германски колбаси и кашкавали, внесени в страната от фирма с неплатени задължения, обяви НАП в Бургас. Вносителят е с просрочени задължения. Наложено е било обезпечение на стоката, което обаче не е внесено в срок. „Фирмата е обжалвала, но съдът е потвърдил действията на приходната администрация и съгласно действащото законодателство, собственик на хранителните продукти става държавата”, каза говорителят на териториалната дирекция Христо Узунов. Продажбата ще стане чрез пряко договаряне на 24 юни от отдел Държавни вземания на НАП Бургас. „Желаещите трябва да внесат необходимите документи до 20 юни. Оглед на стоката, която се съхранява в хладилна камера в Рибно пристанище Бургас може да се направи на 18 и 19 юни във времето от 13.00 до 15.00 часа. Срокът на годност на колбасите е февруари 2021 г., а на кашкавалените - февруари и април 2020 г.”, каза Узунов. Близо 300 000 лв. от подобна търговия е внесла в държавата от началото на текущата година НАП.

И НАП се включи в проверките на кабелните оператори

14 June 2019 20:01

И НАП се включи в проверките на кабелните оператори, като те обхванаха и областите София и Пловдив. Открити са над 30 нарушения на данъчното законодателство. Запечатани са няколко офиса.

Антимонополната комисия: Нова наредба ще ограничи конкуренцията при автогарите

11 June 2019 22:46

Комисията за защита на конкуренцията се обяви срещу въвеждането на максимална цена за преминаване на автобуси през автогарите у нас. Предложението е на Министерството на транспорта. Жалбоподател в антимонополната комисия е Централната автогара в София.

Германски полицаи спряха български микробус с 66 дефекта

07 June 2019 09:24

Оказало се, че бусът е минал успешно технически преглед в България само преди месец

Кубрат остана без автобусни линии до Разград и Варна

15 May 2019 07:04

Жителите на Кубрат от две седмици са без обществен превоз до Разград и Варна. Причината - фирмата, която е обслужвала линията до областния град, е изпратила писмо до кметството, че преустановява превозите. Като мотив от ръководството й изтъкват, че имат затруднения и не могат да изпълняват договора си. Според хората обаче, една от причините да останат без транспорт е лошото състояние на пътищата в региона.

Инцидент с автобус с деца

03 May 2019 11:24

Двигателят на автобуса се е запалил, няма пострадали

Тежка катастрофа с училищен автобус между Айтос и Карнобат

30 April 2019 16:37

В автобуса е имало три деца от село Чукарка. Автобусът се е преобърнал, била е рязана вратата му, за да бъдат извадени децата.

Фирмата с катастрофиралия в Румъния бус е без лиценз за превоз на пътници

30 April 2019 09:21

Инцидентът стана вчера по обяд в района на Тимишоара. В буса са пътували 10 българи. Двама от тях са транспортирани в болница, а на 8 е оказана помощ на място