Образование и семейство

12 април 2019 09:35

Ученици събират продукти за нуждаещи се възрастни хора

Ученици от Националната природо-математическа гимназия започват кампания за дарения, насочена към възрастни хора в нужда от Северозападна България.Вижте и още в прякото включване на Тереза Ставрева....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кампания събира хранителни продукти за нуждаещите се в Благоевград

24 April 2019 16:39

Kампанията "Приятели, наши връстници гладуват! Да спрем това!" събира десетки хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на крайно нуждаещи се хора в Благоевград, както и на семейства, в които има наркозависими. За поредна година благотворителната кауза се организира от Общинския съвет по наркотични вещества, съвместно с Православния център в града.

Доброволци от БМЧК подпомогнаха финансово абитуриенти сираци в Мездра и Зверино

23 April 2019 16:21

За четвърта поредна година навръх големия християнски празник Цветница (Връбница) доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци". В нея се включиха младите червенокръстци от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" при СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино с ръководител Петя Илиева и от клубовете "Приятели на БМЧК" при градските основни училища "Св. св. Кирил и Методий" и "Христо Ботев" с ръководител Христина Иванова. Те бяха подпомогнати и от участниците в проекта "Научи се да даряваш" ("Learning to Give") на Български дарителски форум, по който работят през тази учебна година ученици от трети и четвърти клас в зверинското школо.

"Великден за всеки": Възрастни и социално слаби хора получиха пакети с храна

20 April 2019 21:04

Днес е Лазаровден. Православните християни почитат възкресението на Свети Лазар. Според поверието той бил възкресен от Исус Христос, а името му означава "Бог помага". На този ден възрастни и социално слаби хора получиха пакети с храна от кампанията "Великден за всеки". За четвърта поредна година това дарение се случва под патронажа на омбудсмана Мая Манолова.

Щабът на ВМС във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар

19 April 2019 22:24

И тази година в навечерието на Великденските празници Щабът на Военноморските сили във Варна отвори врати за традиционния си благотворителен базар. Инициативата е на военните моряци. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация "Деца на Българската армия".

Купуват 8 кувьоза с пари от събрани над 50 тона капачки

15 April 2019 07:48

Най-мащабна бе акцията във Варна, където стотици се стекоха още от рано сутринта в събота да дадат своя принос

Благотворителна кампания във Варна събира средства за кувьози

13 April 2019 09:19

Поредната благотворителна кампания “Аз вярвам и помагам” започва само след половин час пред катедралния храм във Варна. Все още можете да се включите в нея, ако сте в града и сте прегърнали каузата, предавайки пластмасови отпадъци. Акцията ще продължи до 16 часа.

Благотворителен концерт за нов качествен роял за Музикалното училище „Христина Морфова” в Стара Загора

10 April 2019 10:04

Музикалното училище „Христина Морфова” се нуждае от спешна помощ за закупуването на нов качествен роял. Инструментът на който в момента се провеждат всекидневни уроци, концерти и редовн...

Събират благотворително торбички в Софийския университет

10 April 2019 07:21

Продължава акцията за събиране на найлонови торбички на територията на Софийския университет.

Млад мъж от Стамболово твори макети на възрожденски сгради (снимки)

09 April 2019 11:03

Хобито му се е превърнало и в мисия - да помага на хора, борещи се с тежки заболявания

Повече от 50 атлети стартираха в маратона "Бягай за кауза" в Монтана

08 April 2019 09:17

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Моуита и кметът на Монтана Златко Живков откриха маратона "Бягай за кауза", с който бе отбелязан Международния ден на спорта за мир. В него взеха участие 51 атлети от различни възрасти.