България

13 април 2019 09:35

Лоши са условията за туризъм в планините

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето навсякъде е влажно, има умерени ветрове. В най-високите части е мъгливо и типично зимно. От ПСС препоръчват на туристите, ако излизат днес в планините, да бъ...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

77-годишен мъж загина в Централен Балкан

18 July 2019 10:38

77-годишен мъж е загинал при инцидент в местността "Нешковци", близо до река „Черни Осъм“, в сряда, съобщиха за Агенция „Фокус“ от Планинската спасителна служба. Към 14.20 часа същия ден в ПСС е бил получен сигнал за изчезнал мъж по поречието на река Черни Осъм, Централен Балкан. Сигналът е бил подаден от приятел на изчезналия човек. От ПСС уточниха, че става въпрос за 77-годишен мъж. Инцидентът е станал преди обяд – около 10.30 – 11.00 часа, а сигналът е подаден около 3 часа след като е установено, че мъжът липсва. Екип от 9 планински спасители от отряда на ПСС в Троян отиват до местността и откриват човека починал в подножието на стръмен склон. Смъртта вероятно е настъпила вследствие на травми. Все още няма подробности около случая.

България остана без нито един хеликоптер-линейка

17 July 2019 14:50

За спасяване в планината вече ще се разчита само на Планинската спасителна служба, която е съставена от доброволци. България вече няма нито един хеликоптер-линейка. Частната инициатива на "Хели Ер" претърпя крах, след като за три години двете машини, които изпълняваха спасителни операции, бяха продадени. Това е причината единствената застрахователна компания, която предлагаше застраховка "Планинска грижа", в която беше включено и спасяване, и транспортиране с хеликоптер, да я прекрати до намирането на алтернатива. Георги Спасов, изпълнителен директор на фирмата, която притежаваше двете машини, сподели пред Българското национално радио, че разходите за поддържането им са възлизали на десетки хиляди евро на месец. Застрахователните компании предлагат т.нар. планински застраховки, но в тях вече няма възможности за използването на въздушен транспорт при необходимост.

Край на есенните дни, температури над 30 градуса в края на седмицата

17 July 2019 12:44

В петък и събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми

Абсолютен рекорд: 21 градуса на 817 км от Северния полюс

16 July 2019 21:39

Високата температура бе измерена в най-северното обитавано място на Земята

Червен код за опасно време и валежи в Гърция

16 July 2019 19:28

Силен дъжд вали от часове в почти в цяла Гърция. С червен код за опасно време е централната част на страната, градовете Агринио, Ламия, Халкида, както и островите в Йонийско море. На Халкидики се образува водно торнадо далеч от брега, което стана атракция за туристите.

Хладно време, кога се затопля

16 July 2019 07:39

Следобед се очаква дъжд в Южна и Югозападна България

Нов циклон се очаква да премине над Гърция днес

16 July 2019 07:27

Днес в Гърция се очаква пик на опасните метеорологични явления.

Какви са рисковете за почивка на планина при летните аномалии във времето

15 July 2019 21:00

Заради резките температурни промени през последните дни, планинските спасители дават ценни съвети на туристите, избрали да прекарат част от ваканцията си в планината. Сега условията в Пирин не са подходящи за туризъм, казаха от Планинската спасителна служба в Банско. Температурите са ниски за средата на лятото, като във високите части те са около 10 градуса.

Задава се краят на юлската есен, истинско лято в събота и неделя

15 July 2019 11:08

През втората половина на седмицата ще спират и валежите

В плен на лошото време: отново силни дъждове и градушки в Гърция

15 July 2019 09:02

С информация на няколко езика властите предупреждават туристите как да се предпазят от евентуално бедствие