Регионални

13 април 2019 13:00

Община Лом стартира кампания за пролетно почистване

Кампанията „Заедно да почистим нашия град” ще продължи до 21 април. От общинската управа уведомиха гражданите събраните от почистването отпадъци да се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Клони, треви и храсти да се оставят също до с...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мобилен пункт за опасни отпадъци откриват в София

10 May 2019 06:50

Мобилен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа на столичната улица "Пиротска" и бул. "Константин Величков" до парк Света Троица. Този пункт ще събира опасните отпадъци на районите "Красна поляна", "Илинден" и "Възраждане". Гражданите отново ще могат да предават живак и термометри, останали след поредния ремонт кутии с бои, като и лекарства, на които срокът на годност е изтекъл.

ЕК може да санкционира България за такса „битови отпадъци“

07 May 2019 16:16

Причината е неприлагане на принципа „замърсителят плаща“ при определяне на резмера ѝ

Ломчани се поклониха пред паметника на Втори конен полк

07 May 2019 11:15

Жители на Лом положиха в Деня на българската армия и храбростта цветя пред паметника на легендарния Втори ломски конен полк. Кавалерийското поделение, считано за едно от елитните в страната, от Съединението през 1885 г. до 1923 се бие във всички войни за независимост и обединение на Отечеството и дава 67 жертви – войници и офицери.

Изложба базар "Шарени перашки" подредиха за Великден в Лом

28 April 2019 11:00

Традиционната изложба базар "Шарени перашки" зарадва деца и възрастни в гр. Лом. Организатори на събитието са Община Лом, Историческият музей в крайдунавския град и Средно училище "Димитър Маринов" - Лом.

Анаеробна инсталация ще разгражда отпадъците в Русе

28 April 2019 09:46

Община Русе изгражда анаеробна инсталация за разделно събиране на биоразградимите отпадъци. В следващите 4 години тя трябва да намали количеството на депонирания боклук с 52%. Освен това тази стъпка ще доведе и до запазване на размера на таксата за битови отпадъци.

Изложба в Лом показва красотата на българския фолклор

25 April 2019 13:15

Изложбата „Автентични национални носии от Северозападна България – кукли, пана и картички” събра в галерия „Поломие” - Лом ценители на традиционните български занаяти и приложни изкуства. Съвместната експозиция на Валентина Симеонова и Лили Станчева показа на посетителите красотата и многообразието на българския фолклор.

Кулинарна изложба подредиха в ОХГ „Поломие” - Лом

24 April 2019 13:20

Деца и родители заедно сготвиха ястия и представиха разнообразието на българската и ромската кухня в кулинарната изложба „Даровете на Земята“ в общинската художествена галерия „Поломие“ - Лом. Тя е посветена на Деня на Земята, 22 април, и е една от дейностите по проекта „Заедно в училище“ на Община Лом, в който участват близо 800 деца от 7 общински училища.

Ученици в Лом засадиха фиданки за Деня на Земята

22 April 2019 15:45

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, РИОСВ – Монтана инициира кампания под наслов „Засади дърво – дишай чист въздух“, съобщиха от екоинспекцията.

Стартира ремонтът на Младежкия дом в ломския квартал "Боруна"

22 April 2019 13:45

В модерен мултифункционален културен и туристически център ще се превърне порутената от десетилетия сграда на бившия младежки дом в квартал "Боруна" на гр. Лом. Това е целта на съвместния проект на Община Лом и побратимената сръбска община Панталей, Ниш, който се финансира с евросредства по Програма Интеррег България - Сърбия. В Пантелей пък ще се ремонтира път, който води до известната Церянската пещера и манастира „Св. Йоан“. Сградата на някогашния младежки дом в кв. "Боруна" ще бъде основно ремонтирана и с ново оборудване.

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

18 April 2019 07:26

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище в частен имот в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците често падали в дворовете им и на улицата. Хората алармираха, че градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне епидемия.