Култура

13 април 2019 14:59

Рекорден брой участници във Варненски карнавал 2019

Рекорден брой участници са подали заявки за участие във Варненски карнавал 2019. Това съобщиха организаторите от дирекция „Култура и духовно развитие” и дирекция „Образование и младежки дейности” към Общината. Вижте повече в прякото включване на Ниве...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Музикалният фестивал "Варненско лято" беше открит тази вечер

23 June 2019 21:15

Тази вечер във Варна беше открит международният музикален фестивал "Варненско лято", чиято история датира от далечната 1926 година. Световно признатият цигулар и педагог професор Марио Хосен е новият артистичен директор на фестивала.

Лятото в Благоевград започна с фестивала "Франкофоли"

22 June 2019 12:55

Големи звезди, среща с приятели и музикално забавление бяха част от атмосферата на петото издание на Фестивала. Още през първата вечер повече от 20 хиляди души пяха и танцуваха в парк Македония, тази вечер се очаква на сцената да излязат Моранди и Кенджи Жирак.

За пети пореден път Благоевград става домакин на фестивала „Франкофоли“

21 June 2019 06:34

В рамките на два дни звезди от световната музикална сцена ще забавляват присъстващите в градския парк "Македония". Входът е свободен. Всички хотели и къщи в Благоевград вече са пълни. За тези, които са закъснели с разервациите е предоставена площ от 2 декара за разпъването на палатки. Бизнесът в града очаква високи приходи, а любителите на френската култура незабравими преживявания.

Летен театрално-музикален фестивал в столицата през целия юли

20 June 2019 09:37

"Нов театър" НДК ще зарадва софиянци и гостите на града с хит спектакли

Орнела Мути: За мен е чест да съм обичана в България (СНИМКИ)

19 June 2019 23:15

„Първо, съм много щастлива да съм тук, не идвам много често в България. За мен е чест да съм обичана тук. А какво се случи с моя живот и как филмите промениха моя живот, не знам, защото нямам друг живот, започнах когато бях на 14 и не знам друго”, каза актрисата Орнела Мути минути преди да влезе на среща с българската публика в столичното кино „Люмиер”. В киното италианската звезда си партнира с легенди като Ален Делон, Марчело Мастрояни, Адриано Челентано. Има над 100 роли в киното и телевизията и е призната за една от най-красивите европейски през 70-те и 80-те години на миналия век. През 1994 г е избрана за най-красивата жена в света. Спокойно може да кажем, че Орнела Мути е събрала в себе си различни култури. Баща ѝ е неаполитански журналист, а във вените на майка ѝ тече германска, руска и естонска кръв. За изкуството няма възраст и Мути е отличен пример за това. Днес тя е на 64 години, но продължава активно да участва основно в италиански продукции. Последният филм, в който участва, е „Магическа нощ”. Там тя си партнира с друга звезда – Днажкарло Джанини. Той също трябваше да е специален гост на тазгодишното издание на Италианската седмица на киното в България, но поради здравословни проблеми не успя да посети България.

Кубанските казаци пяха и танцуваха със саби пред НДК

18 June 2019 15:55

Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор прави първото си турне в България в пет града

Огромен успех за второто издание на столичния фестивал SoFest

18 June 2019 13:20

Балканско надсвирване, джаз, рок и подбрана брас селекция радваха многобройната публиката по време на SoFest’2019

Кинолегендите Орнела Мути и Джанкарло Джанини - гости на филм фест в НДК тази седмица

17 June 2019 09:18

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 17 - 23 юни 2019 г.

Фестивал на Азиатската култура се провежда в София

15 June 2019 20:31

Фестивал на Азиатската култура в Борисовата градина в София. "Магията на изтока" представя изкуство и култура от 16 азиатски държави. Фестивалът набира средства и в подкрепа на благородна кауза.

Тази вечер започна третото издание на Радио парк фест, организиран от БНР

14 June 2019 20:52

Тази вечер започна третото издание на Радио парк фест на Голямата поляна в Южния парк в София. Събитието е организирано от Българското национално и ще продължи до 16 юни.