Култура

13 април 2019 14:59

Рекорден брой участници във Варненски карнавал 2019

Рекорден брой участници са подали заявки за участие във Варненски карнавал 2019. Това съобщиха организаторите от дирекция „Култура и духовно развитие” и дирекция „Образование и младежки дейности” към Общината. Вижте повече в прякото включване на Ниве...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Акордеонът на Мие Мики открива нови светове

23 April 2019 13:44

Световно известната изпълнителка от Япония ще изнесе концерт заедно с пианиста Евгени Божанов и квартет „Фрош“ на 12 юни, в рамките на  „Софийски музикални седмици“.

И "Виво Монтана" ще бъдат част от Националния фолклорен фестивал "Леденика 2019"

18 April 2019 14:00

Атрактивните музиканти от оркестър "Виво Монтана" ще бъдат част от четвъртото издание на Национален фолклорен събор "Леденика", съобщиха организаторите от Община Враца. Победителите в петото, юбилейно издание на тв формата "България търси талант" ще участват във втория ден на събора - 23 юни.

Между световете на Мураками

16 April 2019 16:45

Датският режисьор Нитеш Анджаан, който гостува на фестивала Master of Art, за работата с въображението на зрителя и за световете, в които живеят преводачите.

Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство

14 April 2019 20:41

Кои са най-добрите филми, посветени на творците и изкуството? Решението - тази вечер в ръцете на журито на „Master of Art“. На церемония в кино Люмиер фестивалът връчва своите награди.Повече научете от Айше Сали:

70 документални филма представя тазгодишното издание на фестивала Master of Art

04 April 2019 23:06

Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи тазгодишното издание на фестивала - "Master of Art". Заглавия посветени на Густав Климт, Рафаело и Астор Пиацола са част от програмата. Във фестивалния афиш намират място и две продукции на БНТ - "Цигулката е моят глас" за големия български музикант Веско Пантелеев Ешкенази и "Мокър от дъжд не се бои", посветен на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк.

Филмът "Непобеденият ген. Владимир Вазов" - акцент в програмата на "Ботеви дни"

19 March 2019 09:47

С 3D мапинг и концерт на „Фондацията“ ще бъдат открити Ботеви дни 2019 във Враца. В станалите вече традиция вечерни концерти са включени изпълнения на Васил Найденов, групите "Еридан", "Акага", "Тоника СВ" и Ансамбъл "Филип Кутев". За трета поредна година Ботевите дни във Враца ще бъдат открити с ефектно аудио-визуално шоу, съпътствано с концерт на група „Фондацията“. В култовата формация участват емблематичните български музиканти Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Официалното откриване на второюнските тържества ще стартира на 24 май.

Започват дните на португалския език и култура - „Португалски пътеки в Библиотеката на София“

15 March 2019 13:35

Столична библиотека ви предлага да отидете „На кино в библиотеката“, където ще бъдат представени три филма, два от които са шедьоври на „бащата“ на португалското кино – Маноел де Оливейра

Враца отбелязва Седмицата на франкофонията

14 March 2019 15:00

С богата програма Враца ще отбележи Седмицата на франкофонията. Инициативите стартират днес и ще продължат до 22 март. Първото събитие в програмата е концерт под наслов "Европейска музикална пролет", който ще се състои тази вечер от 19:00 часа в Градската концертна зала. Музикалната проява е с диригент Момчил Томов, като участие ще вземат Симфониета Враца, френският флейтист Оливие Лузинки, Стоймен Пеев (цигулка) и Тодор Петров (пиано).

Започна първият Национален фестивал "Кукериада" в община Тунджа

23 February 2019 09:25

Със звън на чанове и гайди започна първия Национален фестивал "Кукериада - долината на кукерите". Празникът е уникален, защото ще се проведе едновременно в 12 населени места на територията на община Тунджа, която е организатор на събитието.

Проф. Марио Хосен е новият артдиректор на фестивала "Варненско лято"

08 February 2019 16:35

Голяма част от събитията ще преминат под знака на 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров