Икономика и бизнес

13 април 2019 13:58

Данъчни под прикритие проверяват превозите между София и Перник

Нови случаи на нерегламентиран превоз по маршрута София - Перник разкриха инспекторите на „Фискален контрол” вечерта в петък. Те са установили, че леки автомобили превозват пътници на цената на автобусния билет, като правят това непрекъснато в рамкит...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кубрат остана без автобусни линии до Разград и Варна

15 May 2019 07:04

Жителите на Кубрат от две седмици са без обществен превоз до Разград и Варна. Причината - фирмата, която е обслужвала линията до областния град, е изпратила писмо до кметството, че преустановява превозите. Като мотив от ръководството й изтъкват, че имат затруднения и не могат да изпълняват договора си. Според хората обаче, една от причините да останат без транспорт е лошото състояние на пътищата в региона.

Инцидент с автобус с деца

03 May 2019 11:24

Двигателят на автобуса се е запалил, няма пострадали

Тежка катастрофа с училищен автобус между Айтос и Карнобат

30 April 2019 16:37

В автобуса е имало три деца от село Чукарка. Автобусът се е преобърнал, била е рязана вратата му, за да бъдат извадени децата.

Фирмата с катастрофиралия в Румъния бус е без лиценз за превоз на пътници

30 April 2019 09:21

Инцидентът стана вчера по обяд в района на Тимишоара. В буса са пътували 10 българи. Двама от тях са транспортирани в болница, а на 8 е оказана помощ на място

Превозвачи и работодатели искат отлагане на тол таксите

22 April 2019 16:23

Автобусните превозвачи очакват разрастване на сивия сектор, ако системата бъде въведена тази година

Данъчни нарушения по русенски междуградски линии

14 April 2019 09:12

Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници без да им издава билети. А приходите от продажбата постъпвала директно при работодателя. Много от превозвачите не са платили и декларираните си данъци и могат да останат без лиценз, съобщиха от Приходната агенция.

Росен Бъчваров, НАП: Никой не е застрахован от данъчен контрол

11 April 2019 07:44

Говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров увери, че всички граждани подлежат на данъчен контрол, независимо от положението си. Коментара си той направи в студиото на сутрешния блок на БНТ. Той коментира и започналите проверки на превозвачи, като разкри, че са открити сериозни нарушения.Бъчваров изтъкна, че е нужна промяна в закотодателството, което позволява изповядването на имотни сделки на цени, по-ниски от пазарните.Целия разговор гледайте във видеото:

Разкриха схема за нелегални превози в чужбина

10 April 2019 08:23

Микробуси превозвали пътници от Кърджали към Белгия, Холандия и Германия

Глобиха голям превозвач, въпреки че има винетка

03 April 2019 17:15

Плащането не било отразено в системата

С до 1,30 лв ще поскъпне билетът София-Варна след въвеждането на тол системата

03 April 2019 08:22

Максималното поскъпване на цените на автобусните билети ще е 1,30 лв. по най-дългите дистанции като София-Варна. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на БНТ Хатем Чахбни, ръководител на проекта на Световната банка, който е бил натоварен с подготовката на въвеждането на тол системата в България.