Регионални

14 април 2019 09:12

Данъчни нарушения по русенски междуградски линии

Данъчните инспектори в Русе санкционираха транспортна фирма, превозвала нерегламентирано пътници без да им издава билети. А приходите от продажбата постъпвала директно при работодателя. Много от превозвачите не са платили и декларираните си данъци и ...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Русе избиват домашните прасета в 3-километровата зона

16 July 2019 17:40

БАБХ откри две нови огнища на африканска чума

Тролеи от Чехия и Швейцария тръгват по русенските улици

14 July 2019 10:32

До дни 17 тролейбуса, доставени от Швейцария и Чехия, ще тръгнат по русенските улици. Те са втора употреба и са използвани 25 години, но според специалистите от общинския отдел „Транспорт" са в отлично техническо състояние.

Сграда - паметник на културата в Русе се руши от години

07 July 2019 09:58

Емблематична сграда в Русе, в която се е помещавало първото застрахователно дружество в България, се руши. Заради съдебни спорове между собствениците Община Русе не може да възстанови фасадата и покрива, въпреки, че има заделени средства за ремонта.

Уловиха огромен сом край Русе

02 July 2019 17:50

Рибари са уловили 125-килограмов сом във водите на Дунав край Русе. Рибата, по-дълга от човек, се е превърнала в истинска атракция на борсата в Тутракан. Множество местни се събрали, за да зърнат гиганта, изложен за продан. "Имали са късмет хората, хванали са го този сом. Измерихме го, тежи 125 килограма. Уловили са го с мрежи в русенския регион на реката", заяви управителят на рибната борса в Тутракан, където е продаден сомът. Самите рибари, които са измъкнали страшилището, са пожелали анонимност. Това породи съмнения дали сомът не е уловен с бракониерски методи. Пред "България днес; специалист разкри, че толкова огромна риба няма начин да бъде ударена чрез уред с ток, който е строго забранен. Кармаците, които също не се позволяват от закона, се залагат основно за есетрови риби като моруна. Това е вторият най-голям сом, който изплува от водите на река Дунав в последно време. На 31 декември 2018 година бе изваден рекордният трофей, който историята помни. Тогава рибари издърпаха, отново с мрежа, воден звяр с тегло 138 кг и дължина 278 см. Гигантът бе изваден от Димитър Милев и неговия приятел Стефан. Те пуснали 130 метра дълга мрежа в района на "Дунав мост".

Пет 800-годишни "старци" в Община Исперих

01 July 2019 16:53

Седемдесет и седем вековни дървета са съхранени на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, която обхваща и областите Разград и Силистра, съобщиха от екоинспекцията. Най-старите сред тях са пет зимни дъба на възраст повече от 800 години, които се намират в землището на Исперих. Най-многобройни са летните дъбове - 32. Наличието им е доказателство за това, че в миналото тези територии са били покрити с обширни широколистни дъбови гори. Сред защитените дървета се срещат видовете зимен дъб, благун, полски бряст и бяла черница. В Русенско има круша на приблизително 200 години, която е в землището на село Щръклево, община Иваново, - в границата на природния парк "Русенски Лом". Интерес представлява и вековна гледичия край Русе. От екоинспекцията обясняват, че най-голямото дърво е летен дъб, което е на повече от 200 години. То се намира край русенското село Кошов. Обиколката на ствола е 5,97 метра, а височината му е 30 метра.

След случаите на салмонела - кога ще отвори Детската млечна кухня в Русе

01 July 2019 09:06

Заради 6 потвърдени случаи на салмонела беше затворена Детската млечна кухня в Русе. Болните деца са от една детска ясла. От Регионалната здравна инспекция изследват и персонала на кухнята, а от Областната дирекция по храните са взели проби. Въпреки че Млечната кухня е затворена, от общината казаха, че детските ясли ще продължат да работят, а на децата там ще бъде осигурена предварително пакетирана храна. Кога ще бъдат готови резултатите от проверката и как ще се овладее разпространението на болестта - вижте повече в прякото влючване на Роман Сушков.

Голяма част от сградите в Русе са с нефункциониращи гръмоотводи

30 June 2019 09:40

В сезона на летните бури и опасността от мълнии, повечето сгради в Русе са с неработещи гръмоотводи. Не липсват и русенци, които се възползват от липсата на контрол и режат части от инсталациите, докато си ремонтират жилищата.

Затвориха Детската млечна кухня в Русе заради съмнения за салмонела

29 June 2019 08:35

Здравната инспекция в Русе затвори Детската млечна кухня заради 6 потвърдени случая на салмонела. Персоналът ще бъде изследван, а от Агенцията за безопасност на храните запечатаха кухнята. Резултатите от проверките ще излязат другата седмица.

НАП започва проверки по Черноморието

28 June 2019 16:11

Приоритет за проверяващите ще бъде издаването на касови бележки

Пожар горя през нощта в бивше училище до Русе

28 June 2019 06:31

Няма данни за пострадали