Регионални

15 април 2019 12:00

Културен календар на община Монтана за тази седмица

...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Иззеха пистолет и боеприпаси от дома на мъж от монтанско село

23 May 2019 12:30

От Областната дирекция на полицията в Монтана съобщават, че на 22-ри май в село Долна Вереница при извършен обиск на 50-годишен местен жител. Намерен и иззет е пистолет "Blow Magnum", мод. f 92, кал 9 мм и пълнител, съдържащ 10 атипични боеприпаса, 9 калибър. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

Директорът на Областната дирекция на полицията в Монтана подаде оставка

23 May 2019 12:15

Директорът на Областната дирекция на полицията – Монтана, старши комисар Ивайло Антонов е подал оставка. „Напускам системата на МВР, в която съм от 20 години по собствено желание. Отивам на друга работа” е заявил Ивайло Антонов.

В Монтана посрещат 24 май с шествие и празничен концерт

23 May 2019 10:15

С шествие и празничен концерт Монтана ще чества 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура. Водени от Духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ „Разум 1883” и Мажоретния състав към Общински младежки дом, официалните лица, преподаватели, дейци на културата и ученици ще преминат по бул. „Трети март” от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад “Жеравица”.

Обезщетяват стопаните от монтанското село Горна Вереница заради градушката

21 May 2019 16:00

Жителите на удареното вчера от градушка село Горна Вереница подават заявления за обезщетение в Областната дирекция "Земеделие" - Монтана. По думите на кметския наместник Веселка Димитрова след няколко дни по проблема ще заседава Комисията по бедствия. В понеделник силна градушка и порой удариха селото. "Такава градушка, колкото лешник местните си спомнят, че имало преди 5 години точно по обед на 24 май", каза кметицата. Зеленчуците са помлени, засегнати са и ниви със слънчоглед, пшеница и ечемик, овошки и лозя, жалват се стопаните. Землището на село Горна Вереница е 14 000 декара, а жителите са 120. Те се надяват да получат помощи от държавата и отново да засеят градините.

Огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана

18 May 2019 16:30

Два екипа огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана. Сигналът за пламналoто елекросъоръжение е подаден малко преди 22:00 часа снощи, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Пожарникарите се отзовали бързо и загасили пламъците в кухнята на заведението. Аспираторът и част от изолацията са унищожени.

Детски шахматен турнир и турнир за мъже правят в Монтана в събота

17 May 2019 11:30

В събота в Монтана ще се проведе Областно първенство по шахмат. Партиите ще се играят в Клуба на пенсионера, а главен съдия ще бъде м.с. Генади Матеев. 30 състезатели са дали заявка за участие в блиц-турнира, който ще бъде в девет кръга. Надеждите на домакините за медал се свързват с Андрей Колев и Йоан Георгиев. Паралелно с мъжете ще се състои и Детски турнир по шахмат. И двете състезания са посветени на Деня на Европа и Деня на победата над фашизма.

Дамски клуб в Монтана - с поредно дарение за новородените

16 May 2019 14:45

Дамски благотворителен клуб направи дарение на отделението по неонатология. Дарението съдържа пелени, чаршафчета и възглавнички, хавлийки, дрешки и биберони за най-малките пациенти на областната болница в Монтана.

В област Монтана регистрираха 33 пункта за изкупуване и търговия с охлюви

14 May 2019 11:30

На територията контролирана от РИОСВ – Монтана бяха регистрирани общо 37 пункта за изкупуване и търговия на градински и лозов охлюв, като 33 броя пункта са на територията на област Монтана и 4 броя на територията на област Видин.Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерско отглеждане е от 10 май до 30 юни 2019 г. включително.