Регионални

16 април 2019 00:19

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж. Тя може да се използва за всички видове настилки – бетон, асфалт, тротоари, сгурия, пясък, тревни площи. Прахосмук......

източник: www.starozagorci.com
Виж повече

 
Свързани новини

Карнавал на приказните герои “Златното ключе“ се проведе в Мъглиж

20 April 2019 22:10

В Мъглиж се проведе Четвърти Общински карнавал на приказните герои "Златното ключе". Той се провежда под патронажа на Кмета на Община Мъглиж - Господин Господинов .Организатори са НЧ &quo...

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

18 April 2019 07:26

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище в частен имот в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците често падали в дворовете им и на улицата. Хората алармираха, че градът се намира пред екологична катастрофа и може да пламне епидемия.

Изграждат площадки за домакински отпадъци в малките населени места

14 April 2019 09:47

До два месеца в местата с население под 10 000 души трябва да бъдат изградени площадки за разделно и безвъзмездно събиране на отпадъците от домакинствата. До момента такива липсват и заради това масова практика е всякакви боклуци да бъдат изхвърляни в речните корита или на други нерегламентирани места. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив вече е изпратила предписания до кметовете на общините в областта за обособяване на подходящи терени.

Община Лом стартира кампания за пролетно почистване

13 April 2019 13:00

Кампанията „Заедно да почистим нашия град” ще продължи до 21 април. От общинската управа уведомиха гражданите събраните от почистването отпадъци да се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Клони, треви и храсти да се оставят също до съдовете за битови отпадъци.Общинското предприятие „Чистота-Лом“ е ангажирано да извози всички отпадъци в срок до 25 април. Общинска администрация и институции в Лом ще дадат своя принос в почистването на 19 април. На 20 април ще е почистването на крайбрежната зона на река Дунав.

Подменят водопреносна мрежа по ул.“Генерал Гурко“ в Мъглиж

08 April 2019 00:18

Общинското ръководство на Община Мъглиж уведомява, че от днес ще започнат строително – ремонтни работи по улица ”Генерал Гурко”, свързани с подмяна на амортизираната водопреносна ...

Започват проверки за нерегламентирани сметища в региона на Петрич

07 April 2019 08:46

Община Петрич започва проверки за нерегламентирани сметища в региона. Причината е, че около всяко село в общината има образувани по няколко незаконни сметища, защото хората масово изхвърлят отпадъците си въпреки забраните.

Започва акция "ФАС OFF" за почистване на градския плаж във Варна

06 April 2019 09:45

Във Варна започва акция за почистване на градския плаж от фасове и други отпадъци. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт".

Съхраняването и спасяването на Северозапада започна от град Кула!

03 April 2019 12:40

Запазването на Северозападна България стартира от Кула, над 100 доброволци се включиха в кампанията "СЕВЕРОЗАПАЗВАНЕ" два дни почистване на градският парк град Кула. Мероприятието се проведе на 30/31 март, събота и неделя, почистени бяха няколко декара от отпадъци, изрязани десетки храсти, сухи дървета и треви, извозени са стотици чували и десетки ремаркета. Специални медали за участие и ентусиазъм получиха най - малките, а всички получиха лакомства и напитки от спонсорите на кампанията.

Почистват от фасове плажовете във Варна

02 April 2019 08:36

Мащабна акция за почистване на плажове от фасове ще се проведе на 6 април във Варна. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт". Инициативата ще премине под мотото "ФАС OFF" или "Да поставим боклука на мястото му". Освен по плажните ивици на Варна, акцията за събиране на отпадъци ще обхване паркове и градинки в още 13 града в страната.Вижте и още във включването на Петър Дойкински.

Община Мъглиж информира за възможни смущения в редовния график по сметопочистване и сметоизвозване

21 March 2019 00:17

Уважаеми жители на Община Мъглиж, поради настъпило пътнотранспортно произшествие на територията на Община Мъглиж с един от сметопочистващите камиони на фирма „Астон Сервиз„ ЕООД, отгово...