Регионални

15 април 2019 14:17

"Най-дългото хоро" на Илия Луков събра във Враца десетки почитатели на фолклора

Десетки почитатели на българския фолклор се събраха в дъждовния 13 април в залата на Драматично-кукления театър във Враца, за да се присъединят към патриотичната инициатива "Най-дългото хоро", организирана в цялата страна и в чужбина от популярния на...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Медицински надзор и прокуратурата се самосезират за смъртта на млад мъж от Враца

17 June 2019 13:20

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка в ЦСМП – Враца и МБАЛ „Христо Ботев“, гр. Враца по случай с починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от същия град. От прокуратурата разследват професионална небрежност. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.

Графити картина украси сградата на СУ "Никола Войводов" във Враца

13 June 2019 16:00

"Книгата е прозорец към света" е последният стенопис, изрисуван във Враца от графити майстора Светозар Янков-Sve. Прекрасната картина вече краси част от сградата на Средно училище "Никола Войводов" в града под Околчица. Основен акцент в стенописа е образованието и науката. Идеята е да се покаже, че изразът "Книгата е прозорец към света" не е клише, сподели по този повод младият художник. Творбата му върху фасадата на учебното заведение представя търсещо знанието момиче, което е заобиколено от книги.

Инспекторатът във Враца санкционира поредния нарушител

13 June 2019 13:15

Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията във Враца, установи нарушител на общинска наредба. При инспекцията е констатирано, че на бул. „Втори юни“ се извършва нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят.

Забранява се отсичането на клони, с цел събиране на липов цвят във Враца

12 June 2019 14:00

Във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите, Община Враца напомня, че брането на липов цвят и отсичането на клони, е забранено. Забраната важи за видовете, намиращи се в общинския поземлен фонд, зелените площи на територията на общината, както и от липовите дървета по тротоари, алеи, площади, паркове, градини и други пешеходни зони.

Във Враца връчиха наградите от Националния форум "Моето зелено бъдеще"

12 June 2019 09:00

Във Враца се проведе националният етап от първото издание на Националния форум "Моето зелено бъдеще". В него взеха участие 108 ученици от 26 училища в страната. Първият по рода си конкурс от ученици за ученици премина в два етапа - подбор на най-добрите творби (януари - април), оценявани от 7-членна комисия.

Община Враца и Ротари клуб с инициатива за поставяне на иновативни пътни знаци

10 June 2019 15:00

По идея на „Ротари клуб“ – Враца, от началото на месеца бяха поставени 20 нови светещи знаци около училища, детски градини, натоварени пътни артерии в града и паркове.Местният „Ротари клуб“ дари 10 броя пътни знаци, обозначаващи преминаването на деца. Стойността на инвестираните средства е близо 10 000 лева.

Камерна формация „Te Deum Adoramus” развълнува гостите си в пещера „Леденика”

10 June 2019 11:00

Първият концерт на камерна формация „Te Deum Adoramus” в пещера „Леденика” е вече факт, благодарение на екипа на Сдружение „Книгини”. Повече от сто гости от цяла България преживяха една различна съботна вечер, под звуците на красиви и мистични женски гласове. В програмата си класическият камерен хор изпълни произведения от български, френски, руски и английски композитори и музиканти.

Започна обновяването на градината на площад "Руски" във Враца

10 June 2019 09:37

Емблематичен парк ще бъде обновен със спестени пари от бюджета на Община Враца В края на месец май стартираха дейности по облагородяване на парково пространство на площад "Руски" във Враца, който не е обновяван повече от десет години. Екипи на ОбП "БКС" премахнаха изсъхналите растителни видове, оформиха декоративните храсти и поставиха две цветни арки. На брифинг в края на миналата седмица кметът Калин Каменов уточни пред медиите, че от спестени средства в бюджета на общината са предвидени 35 000 лв. за реконструкцията на парка.