Регионални

15 април 2019 14:21

Затвориха метростанция „Европейски съюз”

Метростанция „Европейски съюз” е затворена заради забравена раница между пейките, съобщи „Метрополитен”. На място има полиция, пожарна и линейка. Входът е заграден с полицейски ленти и граждани не се допускат....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ето ги новите метростанции и влакове

24 April 2019 16:42

"Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия. Първите 8 км от третата метролиния – от „Красно село“ през центъра до бул. „Владимир Вазов“ – ще пуснем до края на годината. 18 от 20-те нови влака за третия лъч вече са доставени в София. Те са производство на „Сименс“ и с тях се постига до 25% икономия на енергия."   Това пише в своя фейсбук профил Йорданка Фандъкова след проведените днес изпитания. "Цялата трета линия е с ново поколение системи за управление, автоматизация и безопасност. Като част от мерките за безопасност изграждаме и стъклени предпазни стени на пероните. Те се отварят автоматично при спиране на влаковете на местата, на които се отварят вратите на влаковете", допълва кметицата. На 65% е готов и участъкът през „Овча купел“ – още 4 км до Околовръстния път при Горна Баня. Този участък би трябвало да бъде пуснат през първата половина на 2020 г. "С новите 12 км метро ще спестяваме още 11 хил. тона вредни емисии на година. Той ще се ползва от 130 хил. души дневно и ще намали до 25% трафика в зоните, през които преминава", пресмята Фандъкова. "Заедно с метрото променяме и наземната инфраструктура в районите, през които минава. В момента се провежда процедура за цялостна реконструкция на ул. „Житница“, за съжаление има забавяне заради жалби по отчуждаването на частни имоти. Целта ни е до края на годината заедно с метрото да завършим кръстовището на бул. „Гоце Делчев“ и бул. „Цар Борис III“ и цялостната реконструкция на ул. „Житница“. "В район „Овча купел“ заедно с „Метрополитен“ цялостно реконструираме ул. „Централна“", допълва кметицата на столицата.  

Строителна фирма остави хиляди абонати в ж.к. "Младост" без ток

24 April 2019 12:26

3300 домакинства и фирми бяха без електрозахранване за час, след като фирма скъса кабел средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, при извършване на изкопни дейности. Инцидентът е станал в 10 ч тази сутрин.

Опасни сгради стоят от години в Нови Искър

24 April 2019 09:09

От министерството на отбраната казват, че ще вземат мерки за обезопасяване

Започват изпитания на влаковете в участъка от третия лъч на метрото

23 April 2019 17:42

От утре започват единични изпитания на новите метровлакове модел Инспиро, произведени от „Сименс“ в част от трасето на новоизградения лъч на метрото, съобщи Столична община. Метровлаковете ще се движат в участъка „Депо Земляне“ - метростанция „Красно село“ - метростанция „Бул. България“.

Заради неотложни ремонти: Спират временно топлата вода в отделни части на София

23 April 2019 17:30

След приключването на отоплителния сезон 2018-2019 г. "Топлофикация София" ще стартира изпълнението на неотложните ремонти и профилактика по топлопреносната мрежа в участъците с повишена аварийност през последните месеци. В тази връзка подаването на топла вода ще бъде временно спирано. Съгласно изискванията на Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” EАД на клиенти в град София дружеството следва да информира клиентите 15 дни по-рано за началото и продължителността на спиране на топлоподаването поради извършване на ремонтни работи, реконструкция или други подобни действия, които подлежат на планиране.

Йорданка Фандъкова: През последните години успяхме да реставрираме 38 бюст-паметника

22 April 2019 13:09

Опазването и предаването на паметта са ключови за възпитанието на младите хора и на обществото, заяви тя

Разкриха мащабна кражба на ток от луксозна сграда в София

21 April 2019 14:36

Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ със съдействието на полицията, съобщиха от дружеството.

Затвориха метростанция "Летище София" заради забравен багаж

19 April 2019 13:00

Поради забравен багаж на метростанция „Летище София“ метровлаковете ще се движат до метростанция „Искърско шосе“. Специализираните екипи са на място, съобщиха от Столична община.

Фандъкова: 200 000 лева на ден ще струва закъснението на ремонта на "Графа" за изпълнителите

19 April 2019 08:53

"Поведението и позицията ни са категорични за скандала с апартаментите. Дори при поява на съмнение колегите поемат отговорност. Надявам се, че и другите политически сили ще докажат, че може да има връщане на доверие, посочи тя

Отрязаха два бели конски кестена в градинката пред Народния театър

18 April 2019 20:45

Дърветата изглеждаха привидно здрави, но реално дънерите им са изсъхнали, твърдят експертите. Причината за изсъхването е вид смъртоносна гъба по дърветата. Кестените бяха премахнати, защото са реална опасност за преминаващите хора.