Регионални

15 април 2019 15:15

Ремонтират читалища, кметства, улици за половин милион лева в община Монтана

Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са започнали, съобщи кметът Златко Живков. Става дума за около 60 обекта, а планирането средства тази година за строителния ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Монтана има бронзова статуя на римската богиня Диана

14 June 2019 16:45

Кметът на Монтана Златко Живков откри възстановената скулптура на римската богиня Диана заедно с 90-годишния й създател скулпторът Димитър Ганчев. Бронзовата почти двуметрова фигура бе отлята за втори път, след като оригиналът бе откраднат преди 25 година.

В Монтана стягат Осмия фестивал на народната кухня „Бабина душица”

14 June 2019 12:40

Кулинарна изложба на традиционни ястия, подготвена от читалищата в Липен, Студено Буче, Смоляновци, Мала Кутловица, Долно Белотинци и Горна Вереница, ще бъде новият момент в осмото издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица”. По традиция той се провежда в съботния ден преди Празника на Монтана Свети Дух и е съпътстващо събитие на Международния фолклорен фестивал. Тази година ще започне в 10:00 ч. на 15 юни в Градската градина.

Две взломни кражби от магазини и павилиони в Монтанско

14 June 2019 11:20

На 13.06.2019 г. между 00,30 ч. и 07,00 ч. площад "Жеравица" в гр. Монтана, в непосредствена близост до Драматичния театър, неизвестен извършител отваря брезентова платно на обособен щанд за продажба на захарни изделия, собственост на ломска фирма, и отнема захарни изделия - 14 кашона с желирани бонбони, всеки с тегло от 5 кг; 9 кашона с шоколадови ядки , с тегло от по 5 кг; 5 плика солени ядки, с тегло 6 кг всеки; 7 кашона със сушени плодове, с тегло от по 5 кг; 30 рекламни близалки - с голям размер; 30 захарни петлета с голям размер и неустановен брой средни по размер близалки. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. По случая образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

На около 100 обекта в община Монтана се правят ремонти

13 June 2019 15:00

В община Монтана в момента се правят много ремонти, работи се на около 100 обекта, обяви кметът Златко Живков. Само в 23-те села в общината се работи на около 60 обекта. Обновяват се улици, черкви, читалища, кметства, подменят се водопроводи.

Глобално партньорство за водите обявява международен конкурс"Ние обичаме Дунав!"

13 June 2019 13:45

Конкурсът DAM 2019 е съвместно организиран от Глобално партньорство за водите - Централна и Източна Европа и Международната комисия за защита на река Дунав (ICPDR). Целта е да насърчава децата да гледат по-отблизо на местната си река, да обмислят какво означава околната среда за тях, и да създадат оригинални произведения на изкуството в чест на празника на региона, съобщават от РИОСВ -Монтана.

Остават в ареста деветима от обвинените за рекет и наркотици в Монтана

11 June 2019 16:43

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди задържането под стража на девет от десетимата обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана и региона.

Временно затруднено движение в Монтанско поради колона специализирани автомобили

11 June 2019 15:40

В Центъра за професионална квалификация на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана от 12 до 15 юни ще се проведе международно полево учение на тема "Издирване и спасяване при тежки/средно тежки условия в градска среда и издирване в заразена среда". В съвместните тренировки ще участват екипи от България, Румъния, Гърция и Молдова, съобщават от пресцентъра на МВР.

Във Вършец започва обновлението на 8 улици

10 June 2019 12:45

Общината във Вършец започва ремонт на 8 улици в града, съобщи кметът Иван Лазаров. Сред тях са "Д-р Константин Пенев", "Архитект Нешев","Алеко Константинов", "Иван Вазов", "Явор".Ремонтът започва с подмяна на водопроводната мрежа, след което ще последва асфалтиране и изграждане на нови тротоари. За ремонта на осемте улици общината получи целева помощ от кабинета. Стойността и е 900 000 лв.