Регионални

15 април 2019 15:15

Ремонтират читалища, кметства, улици за половин милион лева в община Монтана

Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са започнали, съобщи кметът Златко Живков. Става дума за около 60 обекта, а планирането средства тази година за строителния ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Правителството се разпореди с имоти в Монтана

24 April 2019 16:15

Съгласно правителствено Решение, имоти - публична държавна собственост, се обявяват за имоти - частна държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерство на отбраната. За ведомството е отпаднала необходимостта от ползването на имотите - публична държавна собственост, а като имоти - частна държавна собственост, с тях могат да се извършват разпоредителни действия - продажба чрез търг, съгласно Закона за държавна собственост. Обектите със сменен статут се намират в области Хасково и Монтана.

Задържаха мъж от монтанското село Якимово с амфетамини

23 April 2019 14:00

На 22.04.2019 г. около 16,00 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция по опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност на ул. "Ломска" в село Комощица е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Поло", управляван от 28-годишна жителка на с. Якимово.

Делегация от община Монтана договори сътрудничество с град Инчуан

22 April 2019 16:00

До края на годината делегации от Монтана и китайския град Инчуан ще си разменят по още една визита, съобщи кметът Златко Живков. Той се върна от едноседмично посещение от Китай, където гостува по покана на своя колега Wang Rugui.

Великденски шахматен турнир се проведе в Бойчиновци

21 April 2019 12:30

За поредна година под патронажа на кмета на община Бойчиновци, Светин Сретениев, се провежда великденския турнир по ускорен шахмат. 30 шахматисти местиха фигурите, а най-добрите си тръгнаха и с парични награди.

Библиотеката в Монтана с „Маратон на четенето” пред паметника на Радичков

20 April 2019 11:00

Регионалната библиотека „Гео Милев“ в Монтана организира на 23 април /вторник/ традиционния „Маратон на четенето” - „Децата на Монтана четат“. Събитието ще започне в 10,30 часа пред паметника на Йордан Радичков в областния град.

Археолози спасяват историята по трасето "Турски поток" в област Монтана

19 April 2019 12:30

Започнаха спасителните археологически проучвания по трасето на "Турски поток" в област Монтана. Два от обектите се намират в землището село Расово, община Медковец. Научен ръководител на разкопките е доц. д-р Андрей Аладжов от Националния археологически институт с музей към БАН. Той уточни, че се проучва многослойно селище от късно бронзовата епоха, съществувало и през Средновековието. Разположено e на територия от 10 декара.

Община Вършец отпуска средства на гражданите за благоустрояване и озеленяване

16 April 2019 15:40

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти – публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр. Вършец.

Кметът на Монтана е на разменна визита в Китай

15 April 2019 15:45

Кметът на Монтана Златко Живков е на посещение с 6-членна делегация в китайския град Инчуан, център на провинция Нинся Хуей. Местните власти в двата града имат споразумение за партньорство в областта на образованието, земеделието, културата, туризма и спорта, подписано праз август 2018 година.