Регионални

15 април 2019 15:30

Областен информационен център-Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи

От днес, 15 април, Областният информационен център (ОИЦ) – Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове. Целта на инициативат...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Медицински надзор и прокуратурата се самосезират за смъртта на млад мъж от Враца

17 June 2019 13:20

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка в ЦСМП – Враца и МБАЛ „Христо Ботев“, гр. Враца по случай с починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от същия град. От прокуратурата разследват професионална небрежност. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.

Приходите на всички компании в България през 2018 г. нарастват до 360 млрд. лв.

16 June 2019 12:34

349.7 хил. са компаниите, които са подали декларации за корпоративен данък в НАП. От миналата година подобно задължение имат само фирмите с дейност.Финансовите резултати на компаниите в България през 2018 г. отразяват лекото забавяне на икономическия растеж, който е видим и в макроикономическата статистика. Приходите на работещите фирми в страната нарастват със 7.1% до 359.9 млрд. лв. през 2018 г. Това е много по-силен резултат от година по-рано, когато оборотите се вдигнаха само с...

Работодатели: Социална политика с данъци не се прави

14 June 2019 19:30

Съмнение, че цените на определени видове стоки ще паднат, ако се въведе диференцирана ставка на ДДС изказа в предаването "Още от деня" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Графити картина украси сградата на СУ "Никола Войводов" във Враца

13 June 2019 16:00

"Книгата е прозорец към света" е последният стенопис, изрисуван във Враца от графити майстора Светозар Янков-Sve. Прекрасната картина вече краси част от сградата на Средно училище "Никола Войводов" в града под Околчица. Основен акцент в стенописа е образованието и науката. Идеята е да се покаже, че изразът "Книгата е прозорец към света" не е клише, сподели по този повод младият художник. Творбата му върху фасадата на учебното заведение представя търсещо знанието момиче, което е заобиколено от книги.

Инспекторатът във Враца санкционира поредния нарушител

13 June 2019 13:15

Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията във Враца, установи нарушител на общинска наредба. При инспекцията е констатирано, че на бул. „Втори юни“ се извършва нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят.

Забранява се отсичането на клони, с цел събиране на липов цвят във Враца

12 June 2019 14:00

Във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите, Община Враца напомня, че брането на липов цвят и отсичането на клони, е забранено. Забраната важи за видовете, намиращи се в общинския поземлен фонд, зелените площи на територията на общината, както и от липовите дървета по тротоари, алеи, площади, паркове, градини и други пешеходни зони.

Във Враца връчиха наградите от Националния форум "Моето зелено бъдеще"

12 June 2019 09:00

Във Враца се проведе националният етап от първото издание на Националния форум "Моето зелено бъдеще". В него взеха участие 108 ученици от 26 училища в страната. Първият по рода си конкурс от ученици за ученици премина в два етапа - подбор на най-добрите творби (януари - април), оценявани от 7-членна комисия.

Търговските вериги настояват за по-гъвкаво трудово законодателство

11 June 2019 15:55

Ограничения при полагане на извънреден труд и за сключване на срочни трудови договори. Невъзможност за почасово наемане на служители. Липса на гъвкавост при формиране на трудовото възнаграждение. Това са част от проблемите, създавани от действащото трудово законодателство, според членовете на Сдружението за модерна търговия (веригите Billa, dm, Kaufland, Lidl, Mr. Bricolage и T MARKET), които са подготвили и депозирали предложения за промени.Извънреден труд, работни графици...

Община Враца и Ротари клуб с инициатива за поставяне на иновативни пътни знаци

10 June 2019 15:00

По идея на „Ротари клуб“ – Враца, от началото на месеца бяха поставени 20 нови светещи знаци около училища, детски градини, натоварени пътни артерии в града и паркове.Местният „Ротари клуб“ дари 10 броя пътни знаци, обозначаващи преминаването на деца. Стойността на инвестираните средства е близо 10 000 лева.