Регионални

15 април 2019 15:30

Областен информационен център-Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи

От днес, 15 април, Областният информационен център (ОИЦ) – Враца обявява онлайн конкурс за млади предприемачи на тема „Имам бизнес идея!“, част от Националната кампания за 2019 г. на Мрежата от 27 Областни информационни центрове. Целта на инициативат...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Атракционното влакче отново тръгва във Враца

24 April 2019 16:45

В навечерието на предстоящите Великденски празници, атракционното влакче отново тръгва във Враца. Цветната композиция ще поднови своята дейност от 25 април 2019 година.

Зонално състезание по стрелба с пистолет за служители на МВР във Враца

24 April 2019 14:00

На 23 април, на стрелбището в учебно- тренировъчния комплекс „Дъбника“ на ОД МВР-Враца, се проведоха квалификациите по стрелба с пистолет от II-а зона на Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР. В зоналното състезание участваха 11 отбора от териториалните поделения на МВР в областите Видин, Враца и Монтана.

Обща трудова борса се проведе във Враца

24 April 2019 13:00

Над 100 жители на общината, представители на фирми от Враца и региона участваха в Обща трудова борса. Инициативата се провежда за поредна година и се организира от Дирекция „Бюро по труда“ – Враца. Основна цел на събитието е да даде възможност на търсещите работа за пряк контакт с работодателите.

„Обществен дарителски фонд за Враца” открива 18 зони за четене

24 April 2019 09:40

Общо 18 зони за четене, под формата на къщички за книги, открива „Обществен дарителски фонд за Враца”. Местата за размяна на четива за деца и младежи се помещават в училищата на територията на общината и са успешният резултат от първата дарителска акция на Сдружението. Кампанията за събиране на средства започна през ноември 2018 година под надслов „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца”.

Усилено напредва обновяването на пешеходната зона във Враца

23 April 2019 11:30

На този етап не е констатирано забавяне на дейности по проекта за обновяване на пешеходната зона в града - увери на пресконференция кметът на Враца, Калин Каменов. Той запозна представителите на медиите с извършените дейности по проекта. Към момента строително-монтажните работи се извършват в зони „5“ и „6“, които обхващат пространството пред читалище „Развитие“, сградата на местната администрация и паркът зад паметника на Христо Ботев. В двата района е положена нова настилка, като в момента се отстраняват неравностите и се изгражда вертикалната планировка.

Блъснаха дете на пешеходна пътека във Враца

23 April 2019 10:30

Вчера, около 08,20 ч. на кръстовището на ул.“Ген. Леонов“ и ул.“Екз. Йосиф“ в гр. Враца, лек автомобил „Нисан“ управляван от 62-годишен мъж от село Косталево, блъснал на пешеходна пътека 12-годишно момче. Детето е транспортирано в МБАЛ „Хр.Ботев“ – Враца. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Образувано е досъдебно производство, информират от Областната дирекция на полицията във Враца.

Над 5 000 дръвчета ще бъдат засадени до края на годината във Враца

23 April 2019 09:45

Нови над 5 000 дръвчета се очаква да бъдат засадени до края на годината във Враца. Това заяви кметът Калин Каменов на среща с медиите. „В началото на месеца, екипи на ОП „БКС“ залесиха Северния обход на града с 1 800 дръвчета, които са дарение от Фондация „77“ – Никола Рахнев. Към момента имаме дарени 1 500 броя акации и очакваме още 1 000 броя черен бор. Насажденията отново са дарение от Фондацията“ – коментира кметът на Община Враца.

Пролетен спортен празник събра над 350 ученици във Врачанския Балкан

22 April 2019 12:00

Над 350 ученици от 14 училища от Община Враца се включиха в тазгодишния 36-ти общински пролетен спортно-туристически празник, който се проведе тази събота пред хижа „Леденика” във Врачанския Балкан. Спортната проява беше открита от директора на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности” - Маринела Петрова, която поздрави участниците и им пожела успех в игрите.

Враца отбеляза Цветница с празнично пъстро шествие

22 April 2019 09:00

Един от най-светлите християнски празници - Цветница, във Враца бе отбелязан с празнично шествие. Цветното дефиле, съставено от всички участници на фестивала "Врачанска пролет", тръгна от паметника на Св. Софроний Врачански и завърши на площад "Христо Ботев". Пред монумента на поета революционер бе поднесен венец, а празничната програма продължи с концерт на съставите от фолклорния фестивал.

Започна ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

20 April 2019 15:00

„Уважаеми участници в 13-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, позволете ми да ви приветствам с „Добре дошли във Враца” от името на кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов. Радвам се, че 4 дни ще бъдете не само наши гости, но и наши партньори и приятели, защото фолклорът, танцът и музиката винаги радват и сближават хората. Прекрасно е хората по света да общуват помежду си чрез езика на музиката, танца и фолклорната самобитност, защото те не познават граници. Надявам се, че Враца с красивата си природа и колоритните си хора ще ви хареса и дори ще се почувствате сред близки приятели, ще срещнете разбиране, топли чувства и подкрепа! С вашето участие празникът ще бъде незабравим, а сцената колоритна и неповторима!Благодаря ви, че ще направите дните ни по-весели, цветни и пъстри!Желая ви прекрасни преживявания в нашия град! На добър час!“. С тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева откри ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет”!