България

15 април 2019 17:48

ГЕРБ подписва споразумение за политическо партньорство и с БЗНС "Никола Петков"

Мероприятието ще се състои във вторник. Утре представители на двете партии ще дадат пресконференция, която също ще се проведе в Централата на партията...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Земеделци призоваха за обединение на българските партии в ЕНП

09 June 2019 20:12

За обединение на всички български партии от семейството на ЕНП на предстоящите местни избори призова председателят на партия "Обединени земеделци" Петя Ставрева на възпоменателен събор по повод 96-ата годишнина от гибелта на Александър Стамболийски. По традиция съборът се провежда в местността "Янини грамади" над пазарджишкото село Славовица - родното място на държавника.

Красимир Каракачанов: Не ми се вярва оставката на Цветанов да доведе до някакви сериозни сътресения

01 June 2019 18:48

Не намирам за нормално когато някой си изгражда кампанията върху това да плюе другите и най-злостно да плюе коалиционния си партньор, коментира той поведението на "Атака"

Тома Биков за оставката на Цветан Цветанов: Показахме последователност

31 May 2019 21:10

Осъзнахме, че промяната предстои да се случи още преди няколко месеца. Нашето виждане беше, че това е процес, който нито ще приключи с изборите, сега се изпълнява, защото сме наясно, че получихме доверие в аванс, то трябва да бъде оправдано и надградено. Това коментира в студиото на "Панорама" Тома Биков от ГЕРБ.

Борисов: Нямаше трети вариант в разговора с Цветанов

31 May 2019 20:02

След заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща с всички 28 областни управители на партията, лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обяви, че партията му може да остане с двама зам.-председатели след оставката на Цветан Цветанов. Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ, а работата на Цветанов ще поеме изпълнителната комисия на партията, обясни Борисов. Ирина Цонева по темата.

Бойко Борисов: Победата на евроизборите е категорична

31 May 2019 12:09

Анализът за тези избори е, че победата е категорична и с оставките в БСП това беше потвърдено. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Той коментира и оставката на втория човек в партията Цветан Цветанов, както и предстоящите промени в ГЕРБ.

Реакции в парламента след оставката на Цветанов

30 May 2019 12:03

Новината за оставката на Цветан Цветанов беше потвърдена от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, но тя отказа повече подробности. Патриотите научиха новината от медиите, от БСП показаха пълно задоволство от този факт, от ДПС отказаха да коментират оставката - смятат, че това е работа на ГЕРБ. ВОЛЯ също не взеха отношение.Ето и първите коментари по водещата политическа новина от деня:

Борисов: Започваме чистки в ГЕРБ в Плевен и Добрич

28 May 2019 18:53

Започват чистки в ГЕРБ в Плевен и Добрич. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в Брюксел, след като коментира резултатите от евровота. А те "са страхотни, изпреварили сме всички, много неща станаха ясни", каза министър-председателят. "Във възрастта 30-50 години сме първи, сред работещите и младите, висшистите, интелигенцията... Губим от БСП при над 60-годишните. И нискоинтелигентните - с основно образование", обобщи той. И се пошегува, че след 13 юни (когато навършва 60) може и той да отиде в столетницата. "Изпреварих ги с много дължини всичките победители. Защото всички се изкараха победители", добави той.  Борисов разкритикува и извода на БСП, че единствена е увеличила броя си евродепутати от миналия вот: "Не сте нарасли - системата, математиката ви ги дава!" И изтъкна, че най-много преференции са получили не кандидатите на "Демократична България", както бил чул по медиите, а Мария (Неделчева) Габриел от ГЕРБ. "Писна ми да слушам политолози какво знаят за това какво мисля аз", отбеляза той. "Нека изчакаме още малко, вижда се, че няма как социологическите агенции да са засичали 0,1% и 0,3% или 1% (разлика с БСП), а 7!%. Видя се къде са отишли парите за медии, кой е платил най-много за социолози, политолози." Премиерът добави, че най-важното е как са видяли изборите в Брюксел - "Аз, ГЕРБ сме победили лидера на ПЕС в пряк двубой". Борисов уточни, че още не е взето решение за председател на Еврокомисията. Очаквайте подробности.

Анализатори: Борисов ще продължи разчистването в ГЕРБ, в БСП битките няма да секнат

28 May 2019 08:34

Лидерите на ГЕРБ и БСП играха ключова роля за резултатите от вота

Очаква се ГЕРБ да направи оценка на резултатите от евровота

28 May 2019 06:03

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ да направят разбор на резултатите от евровота. Те получиха най-голям процент от подкрепата на избирателите и си осигуриха най-много спечелени мандати.

Бойко Борисов е доволен от победата на ГЕРБ на евроизборите

27 May 2019 16:03

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти, че е доволен от победата на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент.