Свят

15 април 2019 19:08

Броят повторно гласовете в истанбулския квартал "Малтепе"

Общинската избирателна комисия в истанбулския квартал "Малтепе" нареди повторно преброяване на гласове, подадени на местните избори на 31 март. Това става след две седмици на възражения на управляващата Партия на справедливостта и развитието на прези...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кандидатите за кмет на Истанбул в телевизионен дебат

17 June 2019 06:14

Кандидатите за кмет на Истанбул се изправиха един срещу друг в телевизионен дебат. На 23 юни ще се проведе повторно гласуване, след като резултатите от местните избори в края на март бяха обявени за невалидни.

Преди повторния вот за кмет на Истанбул: Дебат между двамата кандидати

16 June 2019 08:23

Телевизионен сблъсък между претендентите за кмет на Истанбул. Един срещу друг тази вечер ще се изправят кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието БиналИ Йълдъръм и Екрем ИмАмоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия.

Имамоглу води преди вота в Истанбул, Ердоган – изнервен от възможната загуба

14 June 2019 17:20

На 16 юни ще се проведе телевизионен дуел между двамата кандидати – първият предизборен диспут от 17 години в Турция. Ще го излъчват всички канали в страната

Кандидатът на опозицията пак води преди кметските избори в Истанбул

02 June 2019 19:35

Кандидатът за кмет на Истанбул от опозиционната в Турция Народнорепубликанска партия - Екрем Имамоглу - води в социологическите проучвания преди повторния вот, който ще е състои на 23 юни. Данните са от 4 различни агенции, съобщават местни медии, цитирани от БТА.  Имамоглу спечели кметските избори на 31 март, но след като партията на Реджеп Ергоган, която управлява страната, не призна резултатите, Висшата избирателна комисия отмени резултата и насрочи нови избори. Кандидат на Партията на справедливостта и развитието отново е Бинали Йълдъръм - бивш министър-председател. Обрат: нови избори в Истанбул след загубата на партията на Ердоган Според данни на агенция "Консенсус" 50,2 на сто от гласоподавателите в Истанбул заявяват, че на 23 юни ще гласуват за Екрем Имамоглу, 48,1 на сто - за  Йълдъръм и 1,7% - за кандидати на други партии. Прогнозата гласи още, че разликата от 13 700 бюлетини в полза на Имамоглу от 31 март ще се увеличи  чувствително. Ключов за резултата от новия вот а кмет ще е вотът на избирателите на възраст до 39 г. Ръстът в прогнозните резултати за кандидата на оподицията идва от хора, които първия път са гласували за кандидати, различни от двамата водещи.  Ердоган отказва да признае резултатите на местните избори в Истанбул И според анкета на социологическата агенция "Мак", извършена сред 11 000 души, Екрем Имамоглу води с около 2% пред Бинали Йълдъръм. Анкетата е проведена в периода 15-20 май. Преднина за кандидата на Народнорепубликанска партия прогнозира и агенция "Оптимар" - прогнозният резултат е за 52% покрепа.  Бившият турски премиер Давутоглу разкритикува партията на Ердоган Отговорен представител на "Пиар" коментира, че "психологията на масовото поведение се проявява в полза на Екрем Имамоглу", въпреки че разликите са малки и всеки от двамата основни кандидати на вота може да излезе победител от битката.  Поражението на Ердоган – краят на един мит  

В Турция обявиха защо анулират изборите в Истанбул

23 May 2019 10:51

Нередности са достатъчни, за да засегнат резултата, казват от Висшата избирателна комисия

Увеличава се подкрепата за опозиционния кандидат за кмет на Истанбул

13 May 2019 06:22

Основният кандидат на опозицията за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу получи подкрепа от малка лява партия. Това може да му даде малък, но важен брой допълнителни гласове на предстоящите избори. Имамоглу спечели, макар и с малка преднина, вота на 31 март, побеждавайки кандидата на управляващата партия Бинали Йълдъръм. На 6 май Висшата избирателна комисия на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул и насрочи нови на 23 юни.

Протести в Истанбул срещу анулирането на резултатите от местните избори

12 May 2019 08:20

Протести в Турция срещу анулирането на резултатите от местните избори в Истанбул. Те бяха спечелени от кандидата на опозицията, но след обжалване от страна на управляващата партия, беше взето решение вотът да бъде повторен на 23 юни.

Сваленият кмет на Истанбул призовава за „революция за демокрация“

09 May 2019 14:01

След като в понеделник най-висшият избирателен орган на Турция анулира резултатите от гласуването от 31 март

Турски курорти: На 23 юни плажът е затворен, гласувайте

09 May 2019 11:43

Крайбрежни градове на Турция стартираха кампания в Туитър, в която призовават гражданите на Истанбул да гласуват

И Германия разкритикува решението за повтарянето на изборите в Истанбул

07 May 2019 19:20

Външният министър на Германия Хайко Маас определи решението на Висшата избирателна комисия в Турция, изборите в Истанбул да бъдат повторени, за "неразбираемо и непрозрачно". Първият дипломат на Германия се присъедини към критиката, която Европейския съюз и различни политици на Стария континент, отправиха към Турция.