Свят

15 април 2019 20:36

Арестуваха 23-ма души след размирици в Копенхаген

23-ма души бяха арестувани заради размирици в Копенхаген. До сблъсъци се стигна след организиране на контрапротести срещу демонстрация на крайнодесен активист....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Върху 9 изкуствени острова край Копенхаген ще бъде изградена индустриална зона

09 January 2019 22:53

"Силициева долина" в европейски вариант трябва да се появи на Стария континент до 2040 г.. Индустриалната зона ще бъде изградена върху 9 изкуствени острова край датската столица и се очаква там да работят около 380 компании.

Осем са вече жертвите от железопътната катастрофа в Дания

03 January 2019 10:52

Предполага се, че пътническият влак се е ударил в товар, изпаднал от товарен влак при разминаването им на моста. Това е най-тежката ж.п. катастрофа в страната от повече от 30 години

Влаков инцидент с 6 жертви на мост в Дания

02 January 2019 11:38

Влаков инцидент на мост в Дания отне живота на шестима души, съобщи Ройтерс.Мостът свързва островите Зийланд и Фюн и вече е затворен от полицията. Според първоначалната информация пътнически влак е пътувал към столицата Копенхаген днес и е бил ударен от товара на друг влак. Заради силна буря спасителните екипи са затруднени да стигнат до мястото на удара. Все още няма ясна информация дали товарният влак се е сблъскал с пътническия или само част от товара му е ударил влака за Копенхаген. {cbrelatedarticle count="2" /}святинцидентвлакДания

Огромен тунел ще бъде построен между Германия и Дания

29 December 2018 07:51

Германските власти одобриха план за изграждането на тунел свързващ Германия и Дания, чиято цена се очаква да е повече от 8 милиарда долара, предаде БГНЕС. Тунелът ще минава под морското дъно в пролива Ферман-Белт, разделящ двете страни и ще има дължина 19 км. Той ще бъде разположен между германския остров Фехмарн и датския остров Лолан. Разрешението за строеж е издадено от министерството на транспорта на германската провинция Шлезвиг-Холщайн. Датските власти одобриха проектът още през 2015 г.

Дания ще изпраща криминално проявени мигранти на безлюден остров

03 December 2018 20:33

Целта е те да не притесняват местните жители. Как сте стигна до това решение и какво ще представлява специализираният център - разказва Теодора Гатева.

Дания затяга миграционната си политика

01 December 2018 10:19

"Не трябва да правим бежанци от имигрантите", каза по-рано този месец министър-председателят Ларс Льоке Расмусен

Търсят се органисти в Дания

22 November 2018 09:51

В Дания в последните години отчитат недостиг на органисти за малките църкви във всички краища на страната. В следващия репортаж ще ви покажем две момчета, които избират големия инструмент пред компютъра и телефона.

Кучешките впрягове ще могат да се движат по датските магистрали

13 November 2018 11:12

Видео показва как 12 животни теглят "Нива"

От 2020 г. шофьорските книжки в Дания ще са виртуални

07 October 2018 22:33

От 2020 г. шофьорските книжки в Дания ще са виртуални. Това е поредната инициатива на правителството за намаляване на бюрокрацията и административната тежест. В края на 2020 г. ще е готово приложение, което ще позволи на датчаните да се легитимират при проверка, но и ще направи по-бързо връчването на наказателни постановления за пътни нарушения. По този начин държавната администрация ще стане още по-ефективна, посочи министърът на транспорта Оле Бирк Олесен. Първата стъпка в тази насока е подновяването на шофьорската книжка да става Смартфоните навлизат все повече в обикновения живот на датчаните, които ги използват все по-често за банкиране или поръчки по интернет. Все пак добрите стари шофьорски книжки няма да изчезнат напълно. Те ще продължат да съществуват за тези датчани, чиято работа е свързана с шофиране в чужбина.