Регионални

16 април 2019 06:10

Реорганизация на движението във Велико Търново за честването на Конституцията

БНТ ще направи зрителите част от тържествените чествания по повод 140 години от приемането на Търновската конституция. Тричасовият празничен блок - "Четем Конституцията" започва в 8.45 ч. Кметът на града Даниел Панов обяви 16 април за неучебен ден....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново

05 July 2019 20:32

Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били наводнявани многократно от началото на лятото. Причината е, че при всеки проливен дъжд главната улица се превръща в река. Собствениците и наемателите на търговски обекти настояват за спешни мерки, които да решат проблема.

Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?

11 June 2019 07:36

Близо 10 години вече продължават скандалите и съдебните спорове между община Дряново и Великотърновската митрополия. Ябълката на раздора е паркингът пред Дряновския манастир. В поредица от съдебни дела двете страни спорят чия собственост е теренът. Какви са мотивите им и как конфликтът се отразява на посетителите на светата обител – вижте в репортажа на Ивелина Белчева от БНТ Русе.

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико Търново

04 June 2019 16:22

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново този следобед. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка. Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет. Нивото на река Янтра също се покачва.

След половин век - Велико Търново отново има паметник на Ботев

02 June 2019 08:43

Във Велико Търново след близо половин век отново ще има паметник на Христо Ботев. През 60-те години той се е намирал пред Школата за запасни офицери, която носи името на революционера, но след преместването ѝ в Плевен, паметникът е прибран на съхранение във Военното училище. Днес той официално ще бъде открит на централната улица „Христо Ботев" във Велико Търново.

Фототипно издание на Търновската конституция вече се намира в Библиотеката на Конгреса на САЩ

22 May 2019 15:31

Документът получи Марк Суейни, заместник-директор на Конгресната библиотека и Джейн Санчес, директор на Юридическата секция

Търновската конституция може да се види в изложбената зала на агенция „Архиви“

14 May 2019 23:05

Последна възможност да видим оригинала на Търновската и сребърната конституция в близките няколко години. От днес до 19-ти май, те ще бъдат в експозиционната зала на агенция „Архиви“, а след това по препоръка на реставраторите ще бъдат прибрани в хранилището за по-дълъг период. Поводът за излагането им е честването на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. За първи път тази вечер беше показан и държавният печат на Княжество България.

Сериозен интерес към "Книги за смет" във Велико Търново

12 May 2019 12:01

За шеста поредна година стотици жители на Велико Търново се включиха в националната кампания „Книги за смет". Хора от всички възрасти предават пластмасови отпадъци, а в замяна получават любимо заглавие.

Цвета Караянчева откри в Бургас изложбата „Всичко се състои в нашите сдружени сили“

03 May 2019 21:00

Експозицията е посветена на 140-ата годишнина от Учредителното събрание

Заради проливния дъжд отмениха посрещането на Възкресение на Царевец

28 April 2019 08:04

Във Велико Търново традиционното Пасхално богосужение беше отслужено от Великотърнонския митрополит Григорий в катедралния храм в града.

НА ЖИВО: Тържествената заря-проверка по случай 140 г. Търновска конституция

16 April 2019 20:27

Гледайте на живо тържествената заря-проверка по случай 140 години от приемането на Търновската конституция: