Регионални

16 април 2019 08:06

Строеж превзе тротоар в Стария град в Пловдив

За строеж, който е превзел част от тротоар в Стария град в Пловдив сигнализираха възмутени зрители. Новостроящата се сграда се намира в сърцето на Старинния резерват и според хората тя е "изяла" целия тротоар, както и част от улицата, водеща към ембл...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Виртуален асистент помага на туристите в Пловдив

23 June 2019 09:11

Виртуален асистент помага на гостите на града да намират бързо и лесно информация за града под тепетата. „Пловдив сити консиерж“ е първият чат бот в България, чиято цел е да спестява време и да прави града по-достъпен.

В Пловдив откриха чешма, посветена на дарилите живот чрез донорство

22 June 2019 08:29

В район Тракия в Пловдив беше открита третата чешма у нас, посветена на хората, дарили живот чрез донорство. Инициативата е част от кампанията „Дари живот" на Сдружението на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация, която има за цел да подкрепи и насърчи донорството в България.

Пловдивската митрополия се сдоби с емблематичен имот до Античния театър

20 June 2019 15:22

Бизнесменът Георги Гергов е дарил два етажа от недостроената къща на църквата

​Ябълка за 100 000 евро расте в овощна градина в пловдивското село Трилистник

20 June 2019 12:38

Собственик на масива е земеделският производител Красимир Кумчев, който отглежда 100 декара ябълки. След като узрее, ябълката ще бъде продадена в 18-каратова златна поставка.Вижте и още във видеото.

Медицинските общежития в Пловдив оживяват с въздушен балет по фасадата

14 June 2019 11:09

Студенските общежития на Медицинския университет в Пловдив ще оживеят тази вечер в изумителен спектакъл- въздушен балет по фасадата на сградата и танцьори по балконите. Сцената е част от артистичния проект на френската театрална компания Акт, включен в програмата на „Пловдив- европейска столица на културата“. Идеята на артистите е да покажат как по необичаен начин може да се раздвижи характерната градска среда.

Постигнаха договореност за частния парк в Пловдив

13 June 2019 19:50

Развитие по казуса с частния парк в Пловдив, заради който жители на града протестират от месеци. Община Пловдив ще търси законова възможност да предостави на собственика на имота друг терен, за да запази зелената зона. Припомняме ви, че на среща с протестиращите наскоро, премиерът Бойко Борисов увери, че няма да позволи мястото да бъде застроено. Натовари областния управител на Пловдив да работи за разрешаване на проблема.

Прокуратурата проверява случая със съборената къща на Шнитер в Пловдив

12 June 2019 12:29

Две досъдебни производства образува Окръжната прокуратура в Пловдив по случая със съборената къща - част от групов паметник на културата. Вече е изискана цялата налична документация, за да се проследи административният път, по който е издадено строителното разрешение за обекта в центъра на града. Икономическа полиция също извършва своя проверка.

Нов порой наводни булевард в Пловдив

10 June 2019 08:23

Дъждът направи непроходим булевард "Христо Ботев" при Коматевския възел

Спешни мерки в Пловдив да не се стига до наводняване на основни булеварди

04 June 2019 18:12

Община Пловдив предприема спешни мерки, за да не се стига до наводняването на основните пътни артерии в града. При последните проливни дъждове се наложи затварянето на ключови булеварди. От опозицията в местния съвет не са доволни от изразходването на средствата за инфраструктура в града. Днес те се опитаха да свикат извънредна сесия, на която трябваше да се отчете как се харчат европейските пари по програма "Региони в растеж". Това обаче не се случи, защото не се събра кворум.

Младен Маринов: Имаше над 12 критични точки в Пловдив

03 June 2019 12:03

Цяла нощ спасителните екипи отводняваха сгради, болници и подлези в Пловдив и помагаха на закъсали във водната стихия шофьори. Обстановката в града постепенно се нормализира. Обилни валежи имаше и в Асеновград и околните села. С информация за актуална обстановка - вижте прякото включване на Деница Торньова