Регионални

16 април 2019 15:40

Община Вършец отпуска средства на гражданите за благоустрояване и озеленяване

Продължава публично-частното партньорство между Община Вършец и гражданите. Започна набирането на заявления за отпускане на средства за благоустрояване и озеленяване на отделни имоти – публична общинска собственост през 2019 г. в различни части на гр...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана

18 May 2019 16:30

Два екипа огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана. Сигналът за пламналoто елекросъоръжение е подаден малко преди 22:00 часа снощи, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Пожарникарите се отзовали бързо и загасили пламъците в кухнята на заведението. Аспираторът и част от изолацията са унищожени.

Детски шахматен турнир и турнир за мъже правят в Монтана в събота

17 May 2019 11:30

В събота в Монтана ще се проведе Областно първенство по шахмат. Партиите ще се играят в Клуба на пенсионера, а главен съдия ще бъде м.с. Генади Матеев. 30 състезатели са дали заявка за участие в блиц-турнира, който ще бъде в девет кръга. Надеждите на домакините за медал се свързват с Андрей Колев и Йоан Георгиев. Паралелно с мъжете ще се състои и Детски турнир по шахмат. И двете състезания са посветени на Деня на Европа и Деня на победата над фашизма.

Дамски клуб в Монтана - с поредно дарение за новородените

16 May 2019 14:45

Дамски благотворителен клуб направи дарение на отделението по неонатология. Дарението съдържа пелени, чаршафчета и възглавнички, хавлийки, дрешки и биберони за най-малките пациенти на областната болница в Монтана.

В област Монтана регистрираха 33 пункта за изкупуване и търговия с охлюви

14 May 2019 11:30

На територията контролирана от РИОСВ – Монтана бяха регистрирани общо 37 пункта за изкупуване и търговия на градински и лозов охлюв, като 33 броя пункта са на територията на област Монтана и 4 броя на територията на област Видин.Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермерско отглеждане е от 10 май до 30 юни 2019 г. включително.

Зарадваха децата от монтанското село Вирове с нова футболна площадка

10 May 2019 16:30

Ограденото игрище се намира в близост до сградата, която си делят читалището, кметството, младежкия клуб и библиотеката в село Вирове. Пред нея достолепно се издига вековен дъб. Там днес местният свещенник отец Ангел призова Божието благословение с молитва и освети новата придобивка на селото.

В Монтана се проведе Панорама на професионалното образование и обучение

09 May 2019 15:40

Ученици от професионални училища в региона събраха десетки любопитни със създаденото от тях в часовете по практика. В Градската градина в Монтана те подредиха макети на селскостопански и строителни машини, сладки изкушения, плодови коктейли, сандвичи, питки с чудни орнаменти, мляко, масло и мед и дори живи патици, кокошки и калифорнийски зайци. Панорамата на професионалното образование и обучение организира РУО. Поводът е 110 години от откриването през 1909 година в Берковица на окръжно столарско училище като филиал на Русенското столарско училище.

55 машини за гласуване ще има в област Монтана на евровота на 26 май

09 May 2019 11:30

23 от тях ще са в селата, а останалите в Монтана, Лом, Берковица и Вършец, реши Районната избирателна комисия. В 15 секции в град Монтана хората ще имат възможност да дадат своя вот машинно. РИК е определила десет машини за Лом, четири за Берковица и три за Вършец. Машини се изпращат в Чипровци, Аспарухово, Бързия, Василовци, Владимирово, Горно Церовене, Громшин, Долни Цибър, Долно Белотинци, Замфирово, Комощица, Копиловци, Лехчево, Мадан, Мокреш, Превала, Смирненски, Смоляновци, Спанчевци, Сталийска махала, Трайково, Черни връх и Якимово.

Училище по рибознание откриват в Монтана

08 May 2019 15:45

Ловно - рибарско сдружение ”Огоста” – Монтана ще обучава малки риболовци. Целта е децата да получат не само знания , но и умения за риболов, за безопасно поведение на открито и грижа за природата, съобщи председателят на сдружението Борис Цветков. „Започваме една дългосрочна инициатива, имаме идея догодина да организираме и летен лагер за децата на брега на язовир „Долна вода” край Студено буче”, разказа Владо Цветков, председател на риболовно сдружение „Огоста”.

Дърво падна върху автомобил в центъра на Монтана

08 May 2019 14:20

Дърво падна върху лек автомобил в центъра на Монтана днес около 11:30 ч. пред офис на банка, съобщи бТВ. Корените на дървото са се изровили от земята и брезата е паднала върху колата.