Култура

16 април 2019 20:48

Виктор Божинов подготвя романа „Чамкория“за голям екран

Режисьорът на „Възвишение” Виктор Божинов съобщи, че ще екранизира още един роман на Милен Русков. Новината за новия игрален филм "Чамь-Кория" режисьорът съобщи във Фейсбук....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Документалният филм "Студената война" беше показан тази вечер в кино "Одеон"

15 May 2019 23:13

Лентата е разказ за 40-годишната борба за надмощие между Западния свят и Социалистическия лагер. Той е по сценарий на Иван Георгиев-Гец. Режисьори са Радослав Илиев и Ивайло Пенчев. Филмът е продукция на "Синемак", с подкрепата на Националния филмов център.

Почина голямата българска актриса Виолета Гиндева

21 April 2019 17:00

Напусна ни голямата българска актриса Виолета Гиндева. Тя си отиде на 72-годишна възраст след кратко боледуване, съобщиха от Народния театър "Иван Вазов". Ще я запомним като най-обичаните лица на българското кино и театър, преподавател, но преди всичко като човек с непоклатим дух, устоял на повратностите на времето.

В Бургас снимат игрален филм за поетесата Петя Дубарова

20 April 2019 10:45

Сред ангажираните актьори са изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, редом с доказаните професионалисти Васил Банов и Албена Павлова

Фестивалът „Master of Art“ връчва наградите си за най-добрите филми за изкуство

14 April 2019 20:41

Кои са най-добрите филми, посветени на творците и изкуството? Решението - тази вечер в ръцете на журито на „Master of Art“. На церемония в кино Люмиер фестивалът връчва своите награди.Повече научете от Айше Сали:

36-часов театрален и киномаратон започва в НАТФИЗ

13 April 2019 12:58

36-часов театрален и кино маратон започва от днес в Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Филм на Вендерс за папа Франциск откри пролетния семестър на Европейското кино

08 April 2019 23:01

С последния филм на Вим Вендерс за папа Франциск беше открит пролетния семестър на Европейското кино за учащи. Програмата е част от "София филм фест", а партньор е Столична община.

"В кръг" на Стефан Командарев с първи тийзър

08 April 2019 10:44

Филмът на Стефан Командарев ще тръгне по кината през ноември

​Режисьорът Вим Вендерс отново е в България

05 April 2019 18:28

Режисьорът Вим Вендерс отново е в България. Той пристигна у нас по покана на еврокомисар Мария Габриел. Среща с ученици, представяне на филм и дискусия за възможностите пред европейските творци са част от програмата му. Прожекцията на филма "Хотел за милион долара" е в Дома на киното.

70 документални филма представя тазгодишното издание на фестивала Master of Art

04 April 2019 23:06

Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи тазгодишното издание на фестивала - "Master of Art". Заглавия посветени на Густав Климт, Рафаело и Астор Пиацола са част от програмата. Във фестивалния афиш намират място и две продукции на БНТ - "Цигулката е моят глас" за големия български музикант Веско Пантелеев Ешкенази и "Мокър от дъжд не се бои", посветен на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк.