България

17 април 2019 20:32

Започват проверки на църквите за пожароопасност преди Великден

По традиция, от Пожарната започнаха масови проверки на църквите у нас преди Великден. Целта е да не се допуснат инциденти по време на предстоящите празници....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Трима мъже са с изгаряния след пожар във фабрика в Старозагорско

26 May 2019 15:06

По първоначални данни причината е техническа неизправност

Огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана

18 May 2019 16:30

Два екипа огнеборци гасиха самозапалил се аспиратор в ресторант в Монтана. Сигналът за пламналoто елекросъоръжение е подаден малко преди 22:00 часа снощи, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Пожарникарите се отзовали бързо и загасили пламъците в кухнята на заведението. Аспираторът и част от изолацията са унищожени.

Пожар в района на селище 1700 в Козлодуй

12 May 2019 12:30

Късно снощи зарево от пожар стресна жителите на атомната столица Козлодуй. Установено е, че са горели полиетиленови тръби, собственост на Община Козлодуй. На място са пристигнали две пожарни, полиция. Кметът Маринела Николова също е била там. Тръбите се съхраняват в района на селище 1700 повече от седем години. Тепърва ще се установяват щетите и причината за пожара. Уведомени са РИОСВ, Областният управител и АЕЦ “Козлодуй”, съобщават от общинската пресслужба.

Пожар блокира градския транспорт в Бургас

09 May 2019 09:24

Изгорели са машини за асфалтиране на "Джи Пи Груп", засегната е контактната мрежа

Пожар изпепели до основи къща на улица „Стоян Заимов“ във Варна

03 May 2019 17:54

Огънят е опустошил напълно и двора на съседния имот. Сигналът за инцидента е подаден в 11:20 ч. на телефон 112. Няма пострадали хора. По време на инцидента в къщата е била 28-годишна жена, която е с леки порезни рани по ръцете. Тя е откарана за преглед в Спешния център на Многопрофилна болница “Света Ана”. На мястото са изпратени четири 4 пожарни екипа. Причините за инцидента се изясняват, съобщиха от полицията във Варна.

Жителите на санданското село Струма се надхвърляха с яйца

29 April 2019 17:46

На втория ден от Великден, жителите на санданското село Струма се надхвърлят с яйца. Традицията е запазена още от времето, когато хората са се заселвали в региона и се прави за здраве и берекет.

Враца посрещна Великден с гигантски козунак

28 April 2019 14:46

Във Враца направиха най-големия Великденски козунак. За днешния празник той беше приготвян 12 часа. В него са вложени яйчен меланж, който се равнява на 210 яйца, 100 кг брашно, 20 кг захар, сухо мляко, олио и шоколад.

Изложба базар "Шарени перашки" подредиха за Великден в Лом

28 April 2019 11:00

Традиционната изложба базар "Шарени перашки" зарадва деца и възрастни в гр. Лом. Организатори на събитието са Община Лом, Историческият музей в крайдунавския град и Средно училище "Димитър Маринов" - Лом.

Деца от Добрич подаряват великденски яйца на възрастни и самотни хора

27 April 2019 10:45

През Страстната седмица 60 деца от добричкия квартал "Рилци" посетиха местния църковен храм. Там те присъстваха на литургия, а по-късно се включиха и в боядисването на великденски яйца, които ще раздадат на възрастни и самотни хора.

БМЧК - Мездра и социални работници дариха стари хора с червено яйце и козунак

26 April 2019 16:00

Всички потребители на услугата "Домашен социален патронаж", обществената трапезария и Дома за стари хора ще получат шарено великденско яйце и козунак. Служителите от Общинския център за социални услуги и дейности се потрудиха да зарадват своите потребители като спазят християнските традиции. В помощ им бяха доброволци от БМЧК - Мездра и 5-ма домуващи в Дома за стари хора, съобщават от Община Мездра.