Регионални

18 април 2019 06:39

В три столични квартала ще има пунктове за събиране на опасни отпадъци днес

Мобилни пунктове за събиране на опасни отпадъци се разкриват от днес до 20 април в столичните райони "Оборище", "Изгрев" и "Младост"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Йорданка Фандъкова: Мобилно приложение ще дава реална информация за ремонтите в столицата

17 July 2019 15:09

Платформата "Гражданите" осигурява директен контакт от страна на хората с подаване на сигнали

Изкоп погълна част от къща в София

17 July 2019 13:45

Част от стара къща се срути в изкоп за нова жилищна сграда в София снощи. Инцидентът е станал на улица "Софроний Врачански". Жертви и пострадали няма. Районът бе обезопасен, а обитателите на съседните сгради - евакуирани. Предстои обследване на терена, за да се разбере дали той е опасен, или не, съобщи бТВ. Строежът тече от няколко месеца. Там трябва да бъде построена нова жилищна сграда. Владимир Цветков, който е собственик на имота, разказа в предаването „Тази сутрин”, че всичко е станало много бързо. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Извършена е проверка по документи. За сградата има издадено разрешение за строеж, както и открита строителна площадка преди около месец. Към настоящия момент е констатирано, че има отклонение от одобрения инвестиционен проект по отношение на укрепването на изкопа, обясни арх. Николай Диков, зам.-кмет на район „Възраждане”. „Строителството се изпълнява в несъответствие с одобрените проекти – тоест укрепването на изкопа не е извършено така, както е бил одобрен инвестиционният проект”, уточни зам.-кметът. Атанаска Ценева от надзорната фирма потвърди думите на арх. Диков. Изкопните работи са започнали само в една част заради лошото състояние на съседната сграда. Строителят е предупреден, че трябва да спазва проекта. Следва всички строителни книжа да бъдат предадени към ДНСК за последващи действия.

Авария остави без ток "Бояна", "Киноцентъра" и "Манастирски ливади" в София (видео)

17 July 2019 13:03

Електрозахранването ще се осигурява по резервна схема

В Пловдив общинската фирма по чистотата извозва стари мебели

14 July 2019 09:30

Нерегламентирани сметища се образуват в жилищните райони на Пловдив след всеки домашен ремонт. Тенденцията се засилва особено в сезона на отпуските, наблюдават от общинската фирма „Чистота". За да сложат край на безразборното изхвърляне на ненужна покъщнина, от предприятието започнаха акция за извозването на стари мебели.

Затвориха 6 басейна в столицата

12 July 2019 17:20

РЗИ-София е открила несъответствия по отношение качеството на водата

7 млн. лева ще струва миенето на улиците в София

10 July 2019 22:00

7 милиона лева ще струва редовното миене на улиците в столицата, според сметките на Столичния инспекторат, информира bTV. Съдът реши София да си мие улиците поне два пъти месечно през летния сезон. Общината е готова да изпълни съдебното решение. 230 хиляди декара площ се мият машинно. Но активисти смятат, че миенето няма да помогне много за по-чист въздух, тъй като основният замърсител е битовото замърсяване, автомобилите и трафикът.

Дронът на КАТ-София избяга, забравили да му въведат GPS координати

10 July 2019 12:06

Машината била закупена с лични средства на катаджиите

Столичен инспекторат: До момента всички улици в София са измити по два пъти

10 July 2019 09:24

През тази година са предвидени 6 млн.лв. за тази цел

Вандали прекършиха млади дръвчета в центъра на София

10 July 2019 07:35

Търсят хулиганите с камери, граждани настояват за публично порицание

Жители на "Горубляне" пак блокират "Цариградско шосе"

08 July 2019 08:35

Те са недоволни, че 23 години плащат данъци за терените си, които не могат да използват