Регионални

18 април 2019 07:26

Двор на частен имот в Сопот се е превърнал в сметище

Жители на Сопот излязоха на спонтанен протест заради нерегламентирано сметище в частен имот в центъра на града. Те се оплакаха, че боклуците често падали в дворовете им и на улицата. Хората алармираха, че градът се намира пред екологична катастрофа и...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Мобилен пункт за опасни отпадъци откриват в София

10 May 2019 06:50

Мобилен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа на столичната улица "Пиротска" и бул. "Константин Величков" до парк Света Троица. Този пункт ще събира опасните отпадъци на районите "Красна поляна", "Илинден" и "Възраждане". Гражданите отново ще могат да предават живак и термометри, останали след поредния ремонт кутии с бои, като и лекарства, на които срокът на годност е изтекъл.

ЕК може да санкционира България за такса „битови отпадъци“

07 May 2019 16:16

Причината е неприлагане на принципа „замърсителят плаща“ при определяне на резмера ѝ

Анаеробна инсталация ще разгражда отпадъците в Русе

28 April 2019 09:46

Община Русе изгражда анаеробна инсталация за разделно събиране на биоразградимите отпадъци. В следващите 4 години тя трябва да намали количеството на депонирания боклук с 52%. Освен това тази стъпка ще доведе и до запазване на размера на таксата за битови отпадъци.

Тлеещо сметище обгазява жителите на Джерман

24 April 2019 06:41

Жители на село Джерман сигнализираха, че вече пети ден са принудени да дишат мръсен въздух.

В Сопот започват подписка за оставката на заместник-кмета на общината

19 April 2019 11:51

Жители на Сопот започват подписка за оставката на заместник-кмета на общината Николай Новаков. Причината - местната управа не можела да реши проблема със сметище в частен имот.

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж

16 April 2019 00:19

Модерна професионална прахосмукачка ще почиства обществените площи в Мъглиж. Тя може да се използва за всички видове настилки – бетон, асфалт, тротоари, сгурия, пясък, тревни площи. Прахосмук...

Изграждат площадки за домакински отпадъци в малките населени места

14 April 2019 09:47

До два месеца в местата с население под 10 000 души трябва да бъдат изградени площадки за разделно и безвъзмездно събиране на отпадъците от домакинствата. До момента такива липсват и заради това масова практика е всякакви боклуци да бъдат изхвърляни в речните корита или на други нерегламентирани места. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив вече е изпратила предписания до кметовете на общините в областта за обособяване на подходящи терени.

Община Лом стартира кампания за пролетно почистване

13 April 2019 13:00

Кампанията „Заедно да почистим нашия град” ще продължи до 21 април. От общинската управа уведомиха гражданите събраните от почистването отпадъци да се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Клони, треви и храсти да се оставят също до съдовете за битови отпадъци.Общинското предприятие „Чистота-Лом“ е ангажирано да извози всички отпадъци в срок до 25 април. Общинска администрация и институции в Лом ще дадат своя принос в почистването на 19 април. На 20 април ще е почистването на крайбрежната зона на река Дунав.

Започват проверки за нерегламентирани сметища в региона на Петрич

07 April 2019 08:46

Община Петрич започва проверки за нерегламентирани сметища в региона. Причината е, че около всяко село в общината има образувани по няколко незаконни сметища, защото хората масово изхвърлят отпадъците си въпреки забраните.

Започва акция "ФАС OFF" за почистване на градския плаж във Варна

06 April 2019 09:45

Във Варна започва акция за почистване на градския плаж от фасове и други отпадъци. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт".