Регионални

18 април 2019 14:00

И "Виво Монтана" ще бъдат част от Националния фолклорен фестивал "Леденика 2019"

Атрактивните музиканти от оркестър "Виво Монтана" ще бъдат част от четвъртото издание на Национален фолклорен събор "Леденика", съобщиха организаторите от Община Враца. Победителите в петото, юбилейно издание на тв формата "България търси талант" ще ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Крепостта „Траянови врата“ се превръща в сцена на античен фестивал

17 August 2019 10:13

Днес и утре крепостта „Траянови врата“ ще се превърне в сцена на античен фестивал под надслов "Траянови врата - величие и памет".

Жеравна отново е домакин на Фестивала на народната носия

17 August 2019 08:21

Жеравна отново е домакин на Фестивала на народната носия. Неговото 12-то издание беше открито в петък вечерта.

60 филма по 60 секунди в Бургас

15 August 2019 23:04

Шестдесет филма, всеки с времетраене 60 секунди, ще бъдат представени на открита сцена "Охлюва" в Бургас. Прожекциите ще са на 19 август, с начало 21.00 часа. В програмата са включени филми от различни жанрове - драма, екшън, комедия, документалистика. Това съобщиха от пресслужбата на общината. Нестандартната киновечер е част от програмата на единствения в Европа и Африка Международен едноминутен филмов фестивал. Той предизвиква актьори, модели, създатели на филми, сценаристи, аниматори, художници, дизайнери и творчески продуценти да разработят и представят най-добрите световни едноминутни филми. В Бургас зрителите ще видят най-добрата селекция на вече отличени проекти от първите три издания на фестивала.

Носителите на "Грами" Джон Скофийлд и Джон Клиъри пристигат за джаз феста в Пловдив

15 August 2019 09:19

Той ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември в Дома на културата "Борис Христов"

В Родопите започва Беглика фест

14 August 2019 12:40

Той ще продължи до 18 август в местността Батлъбоаз на брега на язовир Голям Беглик

Мюзикълът "Чикаго" е сред акцентите на десетия Банско опера фест

12 August 2019 08:34

С три забележителни продукции на 22, 23 и 24 август, фестивалът отбелязва своя юбилей

Събор на тръбачите и тази година се провежда в Гуча

11 August 2019 23:03

Всяка година през август Сборът на тръбачите, както го наричат, оживява това тихо сръбско село Гуча с около 2000 жители. Тук пристигат десетки хиляди гости от цялата страна и от чужбина. Докато духовите оркестри се надсвирват, по улиците на Гуча се вихри веселие.

Заповядайте на събора "Да покажем българското" на "Иванчова поляна" край Вършец

10 August 2019 10:30

Днес и утре в местността "Иванчова поляна" край Вършец ще се проведе Националният събор "Да покажем българското". Програмата на двудневното събитие включва традиционното фолклорно надпяване "Балканът пее", концерт на народната певица Бойка Дангова, на Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" - Зверино и на духов оркестър, Национална киноложка изложба на българско овчарско куче и представяне на български породи животни, признати от Министерството на земеделието, храните и горите, изложение на старинно оръжие и базар на български производители. Официалното откриване на събора е в 11:00 часа днес.

Видин е домакин на пътуващия фестивал "Квартална сцена"

09 August 2019 17:00

Фестивалът за изпълнителски изкуства "Квартална сцена" се провежда в рамките на четири дни и се организира от Министерството на културата, Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Държавен куклен театър - Видин. За пореден път това лято видинчани и гости на града ще се радват на интересни събития, насочени предимно към деца.

Уличният фестивал 6Fest - с фиеста в пловдивския квартал "Капана"

07 August 2019 12:16

Създател на феста е габровецът, журналист и писател Момчил Цонев