България

18 април 2019 17:28

Педиатрите от единствената специализирана детска болница излязоха на протест

Протест на работещите в единствената у нас специализирана детска болница. Те искат по-високи заплати, отпадане на лимитите за прием, и промяна на статута на лечебното заведение. Медиците предупредиха, че през лятото част от отделенията ще бъдат затво...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Медици от Ямбол заплашват с колективна оставка заради ниско заплащане

15 July 2019 17:48

Директорът на болницата заяви, че заплатите са ниски, но приходите не позволяват увеличение

Д-р Мирослав Ненков: Рецептата ми за здравната система е огън и меч

11 July 2019 07:36

Каква е рецептата за новия здравно-осигурителен модел и ще се стигне ли най-после до ефективно "лечение" на родното здравеопазване в полза на пациентите - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше д-р Мирослав Ненков.

Нов протест на медицински специалисти във Варна

10 July 2019 21:51

Медицински специалисти от Варна отново излязоха на протест. Недоволството им е заради това, че до този момент не са получили обещаното увеличение на заплатите.

Обявиха търга за националната детска болница

09 July 2019 17:38

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа днес решение за откриване на обществена поръчка за избор на проектант и строител на бъдещата национална детска болница. Това съобщиха от здравното ведомство. Търгът е с редмет "Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница". Крайният срок за подаване на офертите е до 20 август 2019 г., 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден – 21 август 2019 г. в сградата на МЗ. Предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти в обществената поръчка възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС. Окончателно: Правителствена болница вече не е правителствена Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат. От министерството припомнят, че поради значимостта и мащаба на проекта, в началото на юни са изпратили подготвените документи за обществената поръчка на Агенцията за обществени поръчки за осъществяване на предварителен контрол. До поръчката се стигна след работата на две работни групи, в които беше включен максимално широк кръг от експерти и професионалисти от всички области на медицината.

Изслушват здравния министър в парламента за болниците

05 July 2019 07:29

Здравният министър Кирил Ананиев ще бъде изслушан в Парламента за състоянието на здравеопазването в Северозападна България.

Плевенската кардиохирургия вече работи със Здравната каса

04 July 2019 20:50

Плевенската кардиохирургична клиника, която спечели търга за болницата в Бургас, вече работи с договор със Здравната каса.

Ананиев: Няма да се закриват отделения в болниците в Северозападна България

04 July 2019 13:18

Министерството на здравеопазването заедно с директорите на болниците във Враца и Видин набелязаха мерки за укрепването на отделения в двете лечебни заведения, които в момента имат затруднения, съобщи здравното ведомство. Усилията ще бъдат насочени към стабилизирането на определени структури, така че те да оказват качествена и навременна медицинска помощ на населението, допълват от министерството.

Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение

04 July 2019 12:22

Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно отделение заради липсата на медици. Преди година, заради финансови причини, други четири отделения - "Уши нос, гърло", очно, кожно и физиотерапия, също спряха работа.

Д-р Таня Андреева: Здравната система е в очакване на промени

03 July 2019 17:45

Работата на министъра е да предвиди какво ще се случи със системата след 5 - 10 години, подчертава тя

Кирил Ананиев: Пари срещу реформи в общинските болници

28 June 2019 15:55

Министърът е категоричен, че общинските болници трябва да се оптимизират, защото само наливането на средства не е решение