Регионални

19 април 2019 12:30

Археолози спасяват историята по трасето "Турски поток" в област Монтана

Започнаха спасителните археологически проучвания по трасето на "Турски поток" в област Монтана. Два от обектите се намират в землището село Расово, община Медковец. Научен ръководител на разкопките е доц. д-р Андрей Аладжов от Националния археологиче...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Археолози откриха мраморна плоча с гръцки надпис, посветен на култа към Богородица

25 August 2019 17:12

Според археолози става дума за обръщение от Евфемия, дъщерята на император Маркиан

Само 10 села в община Монтана ще избират кмет

25 August 2019 14:20

Само 10 от 23-те села в община Монтана ще избират кмет. Това е така, защото в тях живеят над 350 души. Това са населените места Студено буче, Благово, Габровница, Вирове, Николово, Горно Церовене, Д-р Йосифово, Долно Белотинци, Смоляновци и Стубел.

РЗИ – Монтана изследва за СПИН до басейни и по площади

25 August 2019 12:40

Регионалната здравна инспекция в Монтана организира анонимно изследване за СПИН в най-оживените места през лятото – басейните и площадите. С това градът се включи в Националната антиспин кампания, която ще продължи до 15 септември.

Втора мраморна римска статуя е открита на античен град Хераклея Синтика

24 August 2019 16:11

И за двете статуи се предполага, че са късноримски, без глави са и са имали следи от оцветяване

Монтанско село се вдига на бунт заради липса на вода

21 August 2019 10:40

Монтанското село Долна Вереница се вдига на бунт и заплашва с гражданско неподчинение с обвинения, че ВиК дружеството ги оставя без вода. Проблемите с водоснабдяването са от години, но те не се дължат на липсата на вода, а на лошо управление.

92-годишен емигрант дари улица на Монтана

20 August 2019 15:20

Емигрантът в Германия Кирил Маринов от село Винище, община Монтана, дари средства за обновяване на най-старата улица в града – „Извора“, съобщава кметът Златко Живков. 92-годишният емигрант е изпратил 324 000 лв., необходими за ремонта на улицата.

Набират работници за археологически разкопки в м. Грамаде край село Скравена

19 August 2019 15:00

Продължава записването за работници на археологически разкопки в м. Грамаде, землището на с. Скравена, общ. Ботевград. Проучването ще се осъществи от екип на Националния археологически институт с музей на Българската академия на науките, под ръководството на доцент д-р Сергей Торбатов, във връзка с изграждане на новото трасе на пътен участък Мездра – Ботевград от високоскоростен път Е-79.

11 месеца затвор за кражба на вещи от автомобил в Монтана

17 August 2019 13:00

Единадесет месеца „лишаване от свобода“ е наказанието, наложено на М. И. за извършени от него престъпления – кражба в условията на опасен рецидив и опит да проникне в чуждо моторно превозно средство.

Коритото на река Вировска е коригирано и почистено със средства от държавата

17 August 2019 12:00

Коритото на река Вировска е коригирано и почистено и вече реката не застрашава село Габровница, през което протича, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.С отпуснати от държавен фонд "Бедствия" 171 000 лева община Монтана е почистила и коригирала участък от 3,5 километра от коритото на реката в селото.

В монтанското село Горна Вереница възстановиха вековен паракалис

16 August 2019 15:30

Едно малко село сбъдна молитвите на предците си и успя да възстанови изоставен от столетия параклис. Някога това била черквата на селото, приютило се под Веренишкото бърдо, но страшна чума прокудила хората, които потърсили спасение в ниското, разказва novinitem.com.