Икономика и бизнес

19 април 2019 14:08

Закон ще регулира отглеждането на маслодайни рози

...

източник: www.economy.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ученици от Карлово направиха бонбони от сладко от рози

23 June 2019 08:53

Ученици от Карловското средно училище „Васил Левски“ създадоха уникални шоколадови бонбони, като по този начин искат да популяризират един от символите на България - маслодайната роза. Ръководството на училището дори обмисля да патентова идеята.

Розопроизводители от Карловско на ръба на оцеляването заради слаба реколта

09 June 2019 08:54

Розопроизводители от Карловския регион са на ръба на оцеляването след слаба реколта, липса на работна ръка и ниски изкупни цени. Заради студовете през пролетта, загубите на стопаните са критично големи.

Кулминацията на Фестивала на розата 2019 събра в Казанлък хиляди туристи

02 June 2019 20:34

Всяка година в началото на юни градът оживява и се радва на рядката красота на маслодайната роза. Празниците започнаха с розобер и розоварене, а долината се огласи от песни и танци. Тържествата, посветени на Роза Дамасцена в Казанлък, имат над 116-годишна традиция. Най-атрактивно от тържествата беше празничното карнавално шествие по улиците на града.

Учредиха асоциация на розопроизводителите

25 May 2019 09:44

В Карлово беше учредена национална асоциация на розопроизводителите. Основната ѝ цел е да обедини всички производители на розов цвят в страната и отрасъла да излезе от сивия сектор.

Рекорден брой туристи за Празника на розата в Карлово

18 May 2019 22:14

Рекорден брой туристи дойдоха на Празника на розата в Карлово, за да се порадват на божествената красота и аромата на маслодайна роза. Честванията започнаха с розобер в градините край града и продължиха с шествие на новоизбраната Царица на розата.

В Казанлък избраха "Царица Роза"

18 May 2019 14:09

Вероника Кънева беше коронясана като "Царица Роза" за 2019 г. в Дома на културата в града.

Закон ще гарантира качеството на българското розово масло

25 April 2019 13:26

Депутатите одобриха на първо четене изцяло новия Закон за маслодайната роза. Текстовете са по предложение на Министерски съвет, а целта им е да се създаде единна национална регламентация за производство и преработка на маслодайна роза, която да гарантира качеството на българското розово масло.

БСП обсъжда Законопроекта за маслодайната роза в Карлово

22 October 2018 07:21

Днес в зала „Васил Караиванов“ в Карлово ще бъде обсъден Законопроектът за маслодайната роза. Обсъждането е инициирано от Веска Ненчева, народен представител от Карлово и народни представители от ПГ на „БСП за България“, членове на комисията по земеделието и храни в Народното събрание – проф. Светла Бъчварова, Георги Стоилов, Даниел Йорданов, Румен Георгиев, Цветан Топчиев. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. На обсъждането са поканени розопрои