България

19 април 2019 16:48

Героите в планината и не само - спасителните кучета

Днес Планинската спасителна служба на БЧК отбелязва 45 години работа със спасителни кучета...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Балон с трима души се заклещи в скалите в Родопите (ВИДЕО)

10 May 2019 06:25

По първоначална информация балонът е излетял от Перущица, като няколко минути по-късно управляващите загубили ориентация

Планински спасители помогнаха на израелски туристи край Рилските езера

28 April 2019 11:54

Планинските спасители с тежка нощна акция край Седемте рилски езера. Двама израелски туристи се изгубили заради лошото време. Те са открити измръзнали, но в момента вече са добре. Акцията на спасителите от дупнишкия отряд е приключила в 4 ч тази сутрин.

Лоши са условията за туризъм в планините

13 April 2019 09:35

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето навсякъде е влажно, има умерени ветрове. В най-високите части е мъгливо и типично зимно. От ПСС препоръчват на туристите, ако излизат днес в планините, да бъдат облечени като за зимно време и с повишено внимание по стръмните склонове, тъй като има голяма вероятност от подхлъзване.Лифтовите съоръжения в курортите не работят.

Ученици проведоха на Витоша урок "Поведение в планината"

10 March 2019 12:35

Учители и директори от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха в иновативен урок на Витоша. Проектът се казва "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики" на Еразъм, а идеята е децата да се запознаят с основните правила, които трябва да спазват в планината и да се научат да опазват природата. Вижте и още в репортажа на Карина Караньотова.

ПСС: Условията за туризъм в планините са добри

08 March 2019 09:57

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Туристи се изгубиха в планината, след като автобусът им се развали

03 March 2019 19:39

Потърпевшите упрекват туристическото дружество, че е предприело поход в късните часове

15 планински спасители търсиха млад мъж в района на хижа "Тръстеная"

24 February 2019 11:21

Екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК) са провели вчера акция по издирването на 29-годишен мъж, изгубил се в района на хижа "Тръстеная", съобщиха от ПСС при БЧК. Хижа "Тръстеная" (Тръстена) се намира на международния маршрут Ком - Емине (Е-3), източно от Искърския пролом в подножието на връх Издримец (1492 м). в издирането са се включили 15 души. Мъжът се е появил сам около 2:00 часа миналата нощ в село Лакатник.

Екипи на ПСС са помогнали на пострадал английски турист във Витоша

22 February 2019 10:01

Екипи на Планинската спасителна служба от София са помогнали на пострадал английски турист в района на Боянския водопад. Акцията е проведена снощи. Планинските спасители са оказали съдействие на мъжа, който е бил с навехнат крак.

Опасност от лавини в планините, бъдете внимателни

02 February 2019 17:00

Висока опасност от лавини има в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба, цитирани от БНР. Има спонтанно паднали лавини в района на Мальовица, в района на хижа „Безбог“ и на Витоша, съобщи дежурният в службата Явор Каролев. „Във високите части на планината духа доста силен вятър навсякъде. Температурите са много високи и снегът натежава много бързо. Поради това лавинната опасност е висока и непрекъснато се увеличава. Има и доста спонтанни лавини в

Очаква се висока лавинна опасност за големите планини

30 January 2019 08:34

Заради затоплянето на времето се очаква повишаване на опасността от лавини в големите планини. Това заяви пред камерата на БНТ дежурният в Планинската спасителна служба Тервел Тотев. Той призова туристите да излизат в планината добре подготвени, да следят прогнозата за времето и да са със сключени планински застраховки. Любителите на зимните спортове е редно да се придържат към обозначените писти и да не карат по северните и североизточните склонове на големите планини, както и по западните на Стара планина.