България

19 април 2019 17:25

Проверяват имотите на задържаните за телефонни измами

След задържането на най-голямата група "ало" измамници, днес след разпореждане на Държавната агенция за национален строителен контрол започнаха проверки на девет имота в Горна Оряховица , които се обитават от хора, свързани с телефонните измами....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Две години затвор за съучастник в телефонни измами в Пазарджик

17 July 2019 12:01

27-годишният Цветан Стойчев е играел ролята на „муле“, като е прибирал парите от жертвите и ги е предавал нагоре по веригата

Полицията в Шумен с нетрадиционна акция срещу телефонните измами

13 June 2019 21:15

Нестандартен подход за спасяване на възрастните хора от телефонните измамници избра полицията в Шумен. Тя организираха среща на възрастните хора с жертва на телефонна измама и муле, помогнало да се предотвратят 7 измами.

Младен Маринов: Отчита се спад на регистрираните телефонни измами

17 May 2019 11:43

За периода 2016-2018 г. по неофициална информация причинената имотна вреда е на стойност между 22 и 23 млн. лева

Мъж от Берковица стана жертва на „Ало полицай“

12 May 2019 13:00

Поредната ало измама беше осъществена в Северозапада. Този път в Берковица. Мъж, представил се за следовател от полицията поискал пари по телефона, за да заловят ало измамник, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами

11 May 2019 20:15

Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами, които Румъния ни предаде. Групата беше разбита при мащабна акция на спецпрокуратурата и МВР у нас и в северната ни съседка на 18 април. Тогава в района на Горна Оряховица бяха задържани петима, а останалите в Букурещ и Румъния. Сред тях е и предполагаемият организатор на "ало измамите" Борислав Димитров - Бобито, който вече три пъти е лежал в затвора за подобни престъпления.

Поискаха постоянен арест за екстрадираните от Румъния "ало-измамници"

11 May 2019 15:34

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петимата български граждани, задържани на 18 април в Румъния с Европейска заповед за арест по обвинение за участие в организирана престъпна група за телефонни измами.

Нежелани реклами раздуват телефонните сметки

11 May 2019 10:15

За телефонна измама с нежелани платени търговски съобщения сигнализираха жители на Варна. Те се абонирали без да подозират. SMS-те са от кратък номер 1217 и получаването им многократно увеличава сметките на потърпевшите към мобилните оператори.

Румъния ни предаде петима от най-голямата банда за телефонни измами

08 May 2019 12:44

След акцията рязко спряха обажданията на ало-престъпници отвъд Дунава

Връщат от Румъния задържаните за телефонни измами шестима българи

08 May 2019 06:10

Очаква се днес румънските власти да предадат на българските съдебни органи шестимата задържани в Румъния, обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Предстои да бъдат задържани за 72 часа и да им бъдат предявени обвинения.

Групата за телефонни измами от Горна Оряховица остава в ареста

30 April 2019 17:57

От прокуратурата очакват скоро румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните с Европейска заповед за арест шестима български граждани, замесени в най-мащабната схема за ,,ало измами" у нас. Апелативният спецсъд остави останалите петима задържани, в София и Горна Оряховица, за постоянно в ареста. Според съда има опасност задържаните да се укрият и да извършат нови престъпления.