България

19 април 2019 19:31

Ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково, има жертва (ВИДЕО)

Загиналият се движел по тротоара край падналото съоръжение. Самоличността на починалия мъж все още не е установена...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Жена почина, блъсната от багер в Дупница

23 May 2019 19:29

Шофьорът е бил тестван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен

Нов команден пункт на Регионалната дирекция за борба с градушките​ в Хасково

23 May 2019 15:43

В Хасково заработи нов команден пункт в Регионалната дирекция за борба с градушките. Той ще управлява действията на 27 ракетни площадки, разположени на територията на областта. На откриването, земезелският министър Десислава Танева обяви, че до 10 дни в страната ще започнат работа още ракетни площадки.

Силният вятър е взел жертва в Божурище

22 May 2019 12:32

Паднали тухли от подпокривната конструкция са причинили наранявания в областта на главата на 47-годишен мъж

Обор се срути върху домашни животни в чипровско село

20 May 2019 14:30

Снощи, 20,08 ч. два екипа на сектор „Специализирани оперативни дейности“ излизат на сигнал за срутил се обор върху 20 крави и 320 овце в с. Горна Ковачица, община Чипровци, собственост на местен жител. При произшествието са унищожени 600 кв.м. масивна селскостопанска сграда и са загинали 150 овце, 3 крави и бивол. Спасени са 170 овце и 12 крави. Предполагаемата причина за произшествието е засегна носеща греда при почистване с бобкат предишния ден.

Село на бунт, за пореден път блокира пътя за "Маказа”

18 May 2019 12:45

Хората от Конуш искат асфалт, канализация и чиста вода

Балон с трима души се заклещи в скалите в Родопите (ВИДЕО)

10 May 2019 06:25

По първоначална информация балонът е излетял от Перущица, като няколко минути по-късно управляващите загубили ориентация

Русенка съди Топлофикация, след като пропадна в техен изкоп

07 May 2019 17:21

Половин година след като 43-годишна русенка пропадна в необезопасен изкоп с вряла вода след авария на Топлфикация, тя все още се възстановява от тежките изгаряния. Семейството ѝ ще съди дружеството, за да получи обезщетение. Ремонтът на мястото, където стана инцидента, е приключил едва преди две седмици.

Влак блъсна мъж в София

27 April 2019 17:29

Инцидентът станал на метри от гарата в "Захарна фабрика"

Разрушиха оградата на бившото военно поделение в Хасково

25 April 2019 19:49

При силна буря част от стената се срути преди седмица и уби 57-годишен мъж. Дейностите по събарянето извърши хасковска фирма, наета от Министерството на отбраната. Сумата, отпусната за разрушаването е 4000 лева. От фирмата обясниха, че на мястото ще бъде поставена нова телена ограда. Хората недоумяват защо това се прави чак сега.

Мъж загина под "военна" ограда в Хасково, министърът обяви проверка

20 April 2019 11:28

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е разпоредил проверка на целия сграден фонд с отпаднала необходимост за предприемане на действия за обезопасяване. Това съобщи самият той, след като снощи в Хасково стена на бивше военно поделение падна и уби човек. Военноокръжната прокуратура в Хасково вече се зае с разследване на случая. Първи резултати се очакват в понеделник. Каракачанов потвърди, че въпросната сграда е с отпаднала необходимост за военното министерство от 2001 г., но "проблемите с тези имоти са огромни". Освен това министърът видя и малшанс в инцидента. Причината: на 15 март 2019 г. той е издал заповед да се започне обследването на имота в Хасково, чиято ограда погуби минувачът вчера.  Каракачанов е разпоредил и да се започне процедура по възлагане на малки обществени поръчки за фирма, която да събори постройките в имота. "Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закон ние сме длъжни да имаме три оферти. Това всъщност е един малшанс, защото е започната процедура по събарянето. Имало е обезопасителна лента, която е поставена от общината, впоследствие от полицията", каза още Каракачанов. Министърът припомни, че МО има много бивши поделения с отпаднала необходимост, но много от обектите не могат да бъдат продадени и реализирани. Някои са по полета, в райони, където няма живи хора, но други не са. А по закон министерството е длъжно да наблюда тези имоти, да плаща данъци и т.н.  Каракачанов се ангажира и с пълна проверка на всичко, свързано с обекта в Хасково, състоянието му и причината да трагичния инцидент, като и има ли някаква персонална вина в някоя от структурите, които отговарят за тези обекти с отпаднала необходимост.  От община Хасково пък твърдят, че многократно са алармирали за опасното състояние на сградата на военното министерство. Дирекция "Инфраструктура на отбраната" е тази, която се занимава с наблюдението и съхраняването на имотите с отпаднала необходимост. Разпоредена е и вътрешна проверка.