Регионални

20 април 2019 08:56

Инсталация от цветни чадъри в Благоевград

Една от главните пешеходни улици в Благоевград - „Тодор Александров" и тази пролет става атракция за жители и гости на града. От днес по нея вече има изградена инсталация от цветни чадъри....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започва строителството на нов жп подлез в Благоевград

10 August 2019 14:14

Започва изграждането на подлез при жп прелеза край благоевградския квартал "Грамада". Прокарването на съоръжението не само ще подобри безопасността на пешеходците в района, но и се очаква да облекчи и автомобилния трафик в областния град

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

10 August 2019 12:43

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

Тежка катастрофа стана този следобед на един от изходите на Благоевград

05 August 2019 16:16

Катастрофата е станала в близост до метанстанция, пред входа на голям магазин. Към 15 часа са се сблъскали лек автомобил и джип. По първоначална информация шофьорът на лекия автомобил е излизал от второстепенен път, не е спрял на знак СТОП и така е отнел предимството на бързо движещия се джип.

Незаконната сеч е сред най-честите нарушения в горските стопанства в Благоевград

03 August 2019 09:14

Незаконната сеч и незаконно транспортиране на дървесина са най-честите нарушения в Държавните горски стопанства в Област Благоевград. За половин година са направени близо 10 000 проверки, при които са установени над 300 сериозни нарушения. За да се намали броят на незаконните дейности, екипите на горските стопанства дежурят денонощно на възлови места.

Чествания в Благоевград за 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

02 August 2019 12:47

Днес се навършват 116 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Десетки граждани от Благоевград отдадоха почит пред паметника на великия революционер Гоце Делчев на площад „Македония" в центъра на града.

Шест нови улици в Благоевград

27 July 2019 09:33

С пускането в експлоатация на 6 улици в IV микрорайон приключи изпълнението на най-големия проект, реализиран в Благоевград "Благоустрояване на градската среда" по ОП "Региони в растеж". За близо 30 месеца с 13 млн. лв. Община Благоевград успя да реконструира четири обекта по тази програма.

Благоевградско село на бунт заради разрушени улици

22 July 2019 12:40

Голяма част от улиците в кочериновското село Мурсалево са в окаяно състояние. Жителите алармират, че след ремонт на водопроводната мрежа, а впоследствие и от проливните дъждове, положението е нетърпимо. Автомобилите затъват в огромните дупки, а после жителите сами ги ремонтират.

Единственият аквапарк в Благоевград не работи това лято

20 July 2019 09:08

Единственият аквапарк на територията на Благоевградска област не работи това лято след като дружеството, което го стопанисваше, поиска предсрочно прекратяване на концесионния договор. Така в разгара на лятото в Благоевград останаха да работят само два открити басейна, а хората масово избират да ходят на плаж в съседни градове.

Монтираха рамка на тол системата на АМ Струма край Благоевград (Снимки)

19 July 2019 10:42

Преди три дни такава рамка бе монтирана на АМ Струма, непосредствено преди ГКПП "Кулата-Промахон“ на българо-гръцката граница

Опасна сграда в центъра на Благоевград

15 July 2019 08:37

Две трети от нея е общинска собственост