Регионални

20 април 2019 08:46

Деца засадиха цветя във формата на антична мозайка в Сандански

За първия празник на цветята в Сандански, който ще продължи до неделя, деца от различни училища в курортния град засадиха цветя във формата на антична мозайка. От археологическия музей в града раздадоха на ученици над 200 бегонии, които да засадят на...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Детски панаир с ателиета на открито в Благоевград

25 May 2019 14:27

Детски панаир с ателиета на открито, изпълнения на балетни и танцови състави, демонстрации на деца-огнеборци, беше открит днес в Благоевград. Инициативата е по повод 24 май. На площад "Македония" са разположени творчески ателиета за рисуване, изработка на кукли и др. Млади огнеборци пък демонстрираха уменията си.

Кола блъсна патрулка в Сандански, ранени са двама полицаи 

08 May 2019 14:24

28-годишен полицай е с комоцио и хематом, колегата му – на 30 години, е с контузия на главата

Жителите на санданското село Струма се надхвърляха с яйца

29 April 2019 17:46

На втория ден от Великден, жителите на санданското село Струма се надхвърлят с яйца. Традицията е запазена още от времето, когато хората са се заселвали в региона и се прави за здраве и берекет.

​На 100% е заета легловата база в Сандански за Великденските празници

27 April 2019 09:53

От туристическия бранш тази година отчитат тази година увеличение на българските посетители, които са избрали да прекарат празниците в Сандански. Градът е предпочитана дестинация заради топлия климат и минералните басейни, които предлагат по-големите хотели.

Започна националният ученически конкурс „За хляба наш..." в Благоевград

20 April 2019 08:35

В тазгодишното издание ще се включат повече от 1000 деца от цялата страна. Те ще представят пътя на хляба от нивата до трапезата чрез своите рисунки, макети и ръчно направени обредни хлябове. Целта на празника е подрастващите да се запознаят с начините на производство на хляб и с българските традиции, свързани с хляба и хлебните продукти.

В Благоевград организират безплатни занимания за учениците през ваканцията

03 April 2019 09:13

Община Благоевград и спортните клубове в града предоставят безплатни занимания за учениците през априлската ваканция. Всеки ден, в различни часове, децата могат да тренират любимите си спортни занимания, под ръководството на лицензирани специлисти.

БНТ подкрепи споразумението за защита на децата в медиите

15 March 2019 13:04

Българската национална телевизия, заедно с БНР и Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори, представлява медийния сектор в подписаното със Съвета за електронни медии и Държавната агенция за закрила на детето споразумение, което регламентира защитата на подрастващите от неблагоприятно съдържание.

9-годишни стажанти в Природонаучния музей в Пловдив

06 March 2019 09:08

Две 9-годишни деца отскоро са най-новото попълнение в екипа на Природонаучния музей в Пловдив. Те са младши стажанти, а знанията им за животните по нищо не отстъпват от тези на възрастните. Затова и вече са сред най-търсените екскурзоводи, особено от малките посетители.

Над 200 деца рецитираха "Аз съм българче" пред Националната библиотека

01 March 2019 20:57

В навечерието на 3-ти март повече от 200 деца в народни носии развяха българското знаме пред Националната библиотека "Св. Св Кирил и Методий". Фолклорни групи и ученици от цялата страна пяха и рецитираха заедно "Аз съм българче" и "Хубава си моя горо".

В Сандански отбелязаха международния ден на редките болести

28 February 2019 18:49

С информационна кампания и пускане във въздуха на десетки цветни балони беше отбелязан днешния международен ден на редките болести в Сандански. По данни на Световната здравна организация 400 000 души страдат от редки заболявания у нас, като само 5000 се лекуват по здравна каса.