Регионални

20 април 2019 13:10

Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас

Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас по повод официалния лиценз, който получи преди броени дни от екоминистерството. Посетителите могат да видят близо 650 птици и животни от различни видове, а сред най-новите обитатели са двойка лемури и двойк...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Бум на хепатит по морето, имунизират 599 души в Каблешково

17 July 2019 21:01

Според местните жители проблемът е в старата канализация, а според здравните власти заразата тръгнала от местното читалище

Зоопаркът в Хасково най-накрая получи лиценз

15 July 2019 17:04

Зоопаркът в парка "Кенана" край Хасково получи лиценз от екоминистерството до август 2024 година, съобщиха от местната община. Кътът за животни действаше без разрешително от 2014 година досега. През май т. г. Междуведомствена комисия с представители от МОСВ, РИОСВ, БАН, МЗХ и ОДБХ бе на оглед в мястото за отглеждане на диви животни. Това се случи малко след като две новородени лъвчета бяха отхвърлени от майката и починаха заради липса на грижи. Лицензът под номер 32 е подписан от министър Нено Димов. Той удостоверява годността на зоологическата градина за отглеждане на диви животински видове извън естествената им среда, както и размножаването им при контролирани условия.

„Любими детски герои" е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

02 July 2019 12:41

12-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас ще отвори врати след броени дни. Тази година в него участват само български майстори, а мотото е „Любими детски герои."

Бял вълк се роди в зоопарка във Варна

01 July 2019 13:40

Вълк с бяла окраска се е родил на 3 май в зоопарка във Варна.

Кметът на Бургас поиска завишен контрол на товарните автомобили

01 July 2019 13:28

През лятото техните инспектори ще извършват извънредни проверки при входовете и изходите на града, ще замерват на терен с мобилни кантари колко са натоварени камионите

Жители на квартал "Сарафово" започнаха подписка за ново изследване на свлачище

25 June 2019 22:34

Жители на бургаския квартал "Сарафово" започнаха подписка за ново изследване на свлачището, което се активира през октомври миналата година. Едва преди дни започнаха строителните дейности по укрепването му. Според хората обаче, вместо да изграждат отводнителна система, строителите разрушават съществуващата.

Шофьор събори светофар в Бургас (СНИМКИ)

19 June 2019 12:17

Лекотоварен автомобил се е ударил в светофарна уредба на оживено кръстовище в Бургас, събаряйки я. Инцидентът е станал рано тази сутрин в близост до хипермаркет в квартал "Изгрев". Няма информация за пострадали граждани. На мястото на местопроизшествието е бил изпратен полицейски екип, а в момента движението в района на злополуката се регулира ръчно.

Бургас: В Морската градина се проведе Руска кулинарна вечер на открито

08 June 2019 13:46

Жители и гости на града можеха да опитат традиционни национални ястия и напитки от руската кухня, докато се наслаждаваха на богатата и разнообразна музикална програма

Крадци задигнаха част от фуража на животните в зоопарк - Благоевград

05 June 2019 08:30

Пореден обир в зоопарка в Благоевград. Преди дни крадци задигнаха чували с фураж от склад намиращ се на територията на парка. Храната е била предназначена за част от животните в зоопарка. Ясно ли е вече кои са крадците и какви мерки ще бъдат взети от общината в Благоевград за справяне с набезите в зоопарка - вижте от прякото включване на Станислава Христова.

Има ли висока смъртност сред маймуните в столичния зоопарк?

04 June 2019 08:58

Задаваме си този въпрос след разпространена информация от Българския вегански съюз, за това, че 11 маймуни са починали за много кратък период от време.Вижте повече от прякото включване в сутрешния блок на Тереза Ставрева и нейният събеседник - директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов.