Регионални

20 април 2019 15:00

Започна ХІII издание на Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

„Уважаеми участници в 13-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, позволете ми да ви приветствам с „Добре дошли във Враца” от името на кмета на Община Враца – г-н Калин Каменов. Радвам се, че 4 дни ще бъдете не само наши гости, но и на...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Румен Радев ще открие събора "Рожен", хиляди в носии се събират в Родопите

18 July 2019 13:27

Съборът ще започне с дефиле на над 200 гайдари и с изпълнения на легендарната Валя Балканска

Откриха нов бюст-паметник на Васил Левски във Враца

18 July 2019 12:40

На официална церемония, кметът Калин Каменов и председателят на Общинския съвет – Румен Антов откриха нов бюст-паметник на Васил Левски по повод 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Започна Европейското първенство по автомоделизъм във Врачанския Балкан

18 July 2019 09:20

Над 60 състезатели от 9 държави участват в тазгодишното издание на Европейското първенство по автомоделизъм, което се провежда във Врачанския Балкан. Враца е първият град в Източна Европа, който организира шампионат на Стария континент, като е спечелил домакинството след решение на общото събрание на европейската федерация, проведено миналата година в Брюксел. Европейско първенство по автомоделизъм за високопроходими бъгита бе официално открито от кмета Калин Каменов, който приветства присъстващите и пожела най-добрите и подготвени екипи да победят. Каменов поздрави Българската федерация по автомоделен спорт /БФАС/ и врачанския спортен клуб за отличната организация при провеждането на турнира.

За три часа утре спира приемът на документи в Общинска администрация – Враца

17 July 2019 15:00

Във връзка с прекъсване на електрозахранването, за извършване на ремонтни дейности от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, на 18.07.2019 г. (четвъртък) от 12.30 ч. до 15.30 ч. ще бъде преустановен приемът на документи в Общинска администрация – Враца. Дирекция „Местни данъци и такси“ няма да прекъсва работата с граждани.

Продължава асфалтирането на пътни участъци в населените места на община Враца

17 July 2019 14:13

След асфалтирането на близо 2-километровия участък от пътя до село Згориград, ремонтите по пътната инфраструктура продължават и в останалите населени места на Враца. От началото на седмицата бе асфалтирана улица „Христо Ботев“ в село Чирен.

Серовъглеродът от Враца отива в чужбина

17 July 2019 11:10

Кметът на Враца, Калин Каменов потвърди тиражираната в медиите информация, че цистерните със серовъглерод тръгват за чужбина. Преди минути градоначалникът написа в социалната мрежа : „Изпомпването на серовъглерода върви по план. В края на седмицата цистерните тръгват към границата, като опасното вещество ще бъде преработено в чужбина. Ангажирал съм служители на Общината да бъдат част от операцията докато цистерните напуснат България”.

Бегълците от поправителния дом във Враца ще бъдат под строг режим

16 July 2019 12:20

Врачанският окръжен съд промени режима, при който ще изтърпяват своите присъди тримата непълнолетни, избягали на 7 юли 2019 г. от Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца. И за тримата съдът определи – заменя първоначалния „общ“ режим на изтърпявате на наказанията със „строг“.

Във Врачанския Балкан започва Европейско първенство по автомоделен спорт

15 July 2019 10:45

Надпреварата ще събере 60 състезатели от 10 държави. Техните екипи ще останат в града 7 дни, а самото първенство ще протече в 5 от тях - от 15 до 20 юли. Тържественото откриване ще е на 17-и от 18 ч., когато ще има коктейл и заря. Състезанието между най-добрите в Европа ще се проведе в местността "Леденика", близо до едноименната пещера. За елитното домакинство на Враца са се погрижили от Общинската администрация, Общественият дарителски фонд за Враца, фирма "Хубев" ООД и Българската федерация по автомоделни спортове.

През август в Царевец ще се проведе Четвъртият фолклорен фестивал "Белокаменица"

15 July 2019 09:00

За четвърта поредна година в разгара на лятото в мездренското село Царевец ще се проведе Националният фолклорен фестивал "Белокаменица", който вече се утвърди като неделима част от културния календар на каменоделското селище и на Община Мездра. Организатори на събитието са Кметство Царевец и местното Народно читалище “Просвета-1928”. Тазгодишното издание на фестивала ще се състои на 31 август (събота), когато ще бъде честван и празникът на каменоделеца, който е традиционен за селото.