България

20 април 2019 18:14

След спецакцията в Дреновец: Разследват престъпна група за трафик на хора

Девет души са задържани при акция на Главна дирекция борба с организирана престъпност, МВР и прокуратурата във видинското село Дреновец. Разследването е за организирана престъпна група за трафик на хора, пране на пари и лихварство. Досъдебното произв...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Полицейска акция в Сандански, арестувани са 8 души

11 July 2019 10:49

Почти всяка кола се спира, извършват се проверки и обиски

Двама полицаи са задържани в София, открили у тях наркотици

27 June 2019 12:58

Единият от полицаите е задържан близо до сградата на Районния съд в столицата, а другият - в сградата на районното полицейско управление

Остават в ареста деветима от обвинените за рекет и наркотици в Монтана

11 June 2019 16:43

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди задържането под стража на девет от десетимата обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана и региона.

Девет души от задържаните при спецакцията в Монтана остават в ареста

01 June 2019 20:04

9 от задържаните за рекет, изнудване и разпространение за наркотици в Монтана остават в ареста. След тях е и ръководителят на групата Марин Антов.

Повдигнаха обвинения на 10 лица, задържани при акцията в Монтана

31 May 2019 14:32

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десет лица за участие в група за рекет и разпространение на наркотици в Монтана.

Прокуратурата повдига обвинения на задържаните при вчерашната акция в Монтана

31 May 2019 06:07

15 души бяха задържани при мащабна акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и жандармерията в Монтана. Разследването е продължило близо година. Става въпрос за дейности, свързани с рекет, палежи, разпространение на наркотици. Сред задържаните е и Мартин Антов от Монтана, свързан с делото „Килърите 2".

Гешев е в Монтана. Задържана е 15-членна банда

30 May 2019 13:29

15 души са задържани днес при мащабна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана, която започна тази сутрин. Акцията е под контрола на Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение. Близо година е отнело разследването върху криминалния контингент, който се е занимавал с рекет, палежи, разпространение на наркотици, съобщи в Монтана зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР. "С лицата се работи. Проведени са над 25 претърсвания на различни обекти. Иззети са наркотични вещества, различни парични суми, хладно оръжие и други доказателства, които касаят разследването. В рамките на следващия ден ще стане ясно кои и колко лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност", каза той. Сред задържаните в София е и Мартин Антов от Монтана, свързан с делото „Килърите 2“. Към момента за Антов няма повдигнато обвинение, уточни Гешев. ("Килърите 2" бяха обвинени за ОПГ, извършила грабеж в София през 2012 г., която била ръководена освен от кикбоксьора Антов, и от Владимир Янев - Вальо Борлеца, б.р.).  „Знае се, че зад групата стоят жена и известна охранителна фирма, която се занимава с тормоз над земеделски производители“, обясни той. Гешев: 99.9 няма да участвам в състезанието за нов главен прокурор Зам.главният прокурор срещу корупцията напоследък буквално "блика" медийно при всевъзможни операции на Специализираната прокуратура, макар номинално тя да се оглавява от друг. През март обаче Гешев обяви че "99,9" няма да участва в надпреварата за нов главен прокурор, която стартира още през лятото.

Мащабна акция на ГДБОП и жандармерията в Монтана

30 May 2019 08:19

Мащабна операция на ГДБОП и жандармерията се провежда в Монтана. Градът е блокиран от полиция, съобщи БНР.

Арест на автокрадци на Е-79 край Благоевград

13 May 2019 18:33

Специализирана полицейска операция се провежда на ГП Е-79 на входа на Благоевград. Спрян е лек автомобил БМВ със софийска регистрация.

Четирима с обвинения за трафик на хора и фиктивни бракове

10 May 2019 13:54

Крайната цел е била „съпрузите“ по незаконен начин да получат законно пребиваване в страните от Европейския съюз